“In de toekomst een jeugdwerking realiseren”: Poperingse Petanquekoppen bestaan 30 jaar

De Poperingse Petanquekoppen zagen in 1994 het levenslicht en mogen dit jaar 30 kaarsjes uitblazen. De club telt ondertussen 82 leden en hoopt met het Poperingse stadsbestuur samen te zitten om een nieuwe locatie te zoeken.

“Op initiatief van enkele Poperingenaren en na een vergadering met geïnteresseerden van het eerste moment werd de Poperingse Petanqueclub opgericht. De club ging van start op 17 maart 1994 en de clubnaam Petanquekoppen werd ideaal bevonden om onze Keikoppenroots te benadrukken”, zegt Jolien Coffyn, secretaris en penningmeester Poperingse Petanquekoppen.

“Zonder enigszins aan ledenwerving te doen, is de vereniging toen gegroeid van ongeveer 20 tot ongeveer 50 actieve leden en sinds 8 januari 1999 zijn we een officiële vzw. Onze club viert dit jaar zijn 30ste verjaardag.”

Jeugdwerking

Onlangs ging de club van start met een gloednieuw bestuur. “De petanqueclub werd opgericht om de mensen een leuke petanquenamiddag te laten beleven. Wij willen dat iedereen plezier beleeft en petanque kan spelen. Iedereen kan dan ook lid worden. We zijn nu gestart met Popsjot en hopen dat dit een succes wordt en we zo een jeugdwerking kunnen starten.” Stad Poperinge organiseert onder de noemer Popsjot activiteiten voor kinderen vanaf vier jaar.

“Met het stadsbestuur willen we een nieuwe locatie zoeken”

“Okra Watou komt iedere eerste dinsdag van de maand. Van november tot februari hebben we het wintertornooi. Allebei in samenwerking met Fabien Debyser. Daarnaast organiseren we ook een winterhappening (23 maart), een opendeurdag (14 april), een Koning en Koninginpetanque (4 mei), een verrassingstornooi (15 juni) en een end of summer-petanque (7 september)”, gaat Jolien voort.

Competitie

Na een onderbreking van enkele jaren nam de club opnieuw deel in competitie. “Nu waren er opnieuw kandidaten voor de competitie en daarom is die opgestart. Ze spelen in tweede afdeling West-Vlaanderen (wintercompetitie) en ze zijn de kampioenen dit jaar. Enkel op zondag 25 februari volgt er nog een wedstrijd.” Er zijn momenteel 82 leden in de Poperingse Petanquekoppen. In de Oude Melkerij in Poperinge is de club actief.

“Eerst werd er in de zomer gespeeld in de Kouter, dit gebeurde op vier buitenbanen door stad Poperinge ter beschikking gesteld. Bij slecht of wisselvallig weer en in de winter kon de petanqueclub terugvallen op vier binnenbanen achter café en restaurant De Vette Os”, aldus Jolien.

“Later kregen we ons plekje in de Oude Melkerij. Dat is nu onze vaste locatie, maar we zouden heel graag eens met het stadsbestuur samenzitten voor een nieuwe locatie en om die zo snel mogelijk te realiseren. In de toekomst hopen we een jeugdwerking te kunnen starten.”

Opgericht in: 1994.

Aantal leden: 82.

Lokaal: Oude Melkerij, Duinkerkestraat 157 in Poperinge.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Fernand Criem, secretaris en penningmeester Jolien Coffyn, Bart Vandenbilcke en Bernard Heyte.

The post “In de toekomst een jeugdwerking realiseren”: Poperingse Petanquekoppen bestaan 30 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »

Personeel ISVAG schrijft open brief aan minister om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden: “Er is geen beter alternatief”

Het personeel van afvalintercommunale ISVAG vraagt in een open brief aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om zo snel mogelijk een beslissing te nemen over de verbrandingsoven in Wilrijk. Die moet in de nacht van 24 op 25 september sluiten. Volgens het personeel voldoet de oven aan de strengste emissienormen en is haar stikstofuitstoot de laatste jaren met

Lees meer »

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »

Ryan Wesley Routh: een man die zó voortvarend naar het goede streeft, dat iedereen hem teleurstelt en hij daar agressief van wordt

Een echte patriot. Zo oogt Ryan Wesley Routh (58) op de recentste foto’s die hij postte. Met de Amerikaanse vlag op zijn T-shirt en diezelfde stars and stripes op zijn jas genaaid. Hij zou tot het MAGA-kamp kunnen behoren — de aanhangers van Trumps slogan ‘Make America Great Again’ — en in 2016 stemde hij nog voor de man die

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan Brugsesteenweg: “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding”

Garage Vanhove onthulde tijdens een speciaal opendeurweekend zijn gloednieuwe showroom langs de Brugsesteenweg. Het familieverhaal, dat in ‘88 begon bij Frank Vanhove (59) en sinds vorig jaar wordt voortgezet door zijn zoon Mike (32), gaat daarmee een nieuw tijdperk in. “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding.”
The post Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan

Lees meer »

“Hij is de Messi, Ronaldo en Maradona van het keepen”: ‘man van de match’ Courtois overladen met lof na nieuwe glansprestatie

Met dank aan (alweer) een ijzersterke Thibaut Courtois. Titelverdediger Real Madrid heeft zijn Champions League-campagne geopend met een 3-1-overwinning tegen Stuttgart. Courtois werd dankzij enkele straffe saves uitgeroepen tot ‘man van de match’ en dat leidde ook tot lofzangen van analisten en de Spaanse pers. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Oeganda begraaft atlete Rebecca Cheptegei, slachtoffer van femicide

Honderden Oegandezen en talrijke atleten hebben zaterdag de laatste eer bewezen aan de Oegandese atlete Rebecca Cheptegei. Haar levensgezel overgoot haar op 1 september in Kenia met benzine en stak haar in brand. Het drama gebeurde enkele weken nadat ze de marathon had gelopen op de Olympische Spelen in Parijs.

Lees meer »