Eli Iserbyt gaat dit weekend met deze Lamborghini van AEcars onder de kont op zoek naar 50ste profzege

Exclusieve wagens en profcrossers. Het gaat de jongste tijd goed samen. Wat Van der Poel en Pidcock konden, daar zorgt AEcars uit Izegem bij Belgisch kampioen Eli Isberbyt voor. Alexander Roelens stelt met plezier en als marketingstunt telkens een exclusieve wagen ter beschikking van de crosser, dit weekend is dat Lamborghini Huracan, kostprijs 219.950 euro. Wellicht niet voor u en mij. Maar AEcars Izegem bestaat 20 jaar en iedere werkdag wordt er gemiddeld meer dan één exclusieve wagen verkocht. Eli Iserbyt gaat dit weekend op zoek naar zijn 50ste profzege en daarbij zal uiteraard ook zijn bolide in beeld komen. Maar ook andere sporters vinden hun weg naar de Rijksweg in Izegem. “Straks gaat Oshin Derieuw in de aanloop naar de Olympische Spelen ook met een wagen van ons rijden.”

Zijn werk is zijn hobby en omgekeerd. Na 20 jaar is Alexander Roelens vergroeid met zijn zaak AEcars die ondertussen tot in het buitenland naam en faam maakte. Maar kennis met deze gedreven ondernemer.

“Onze klanten kopen hier voor hun plezier een auto, maar het is tegelijk ook een belegging”

Hij is eigenlijk beenhouwer van opleiding, maar de liefde voor de wagens leidde Alexander Roelens naar een eigen zaak. “Ik heb ook nog enkele jaren in loondienst gewerkt. In 2004 heb ik dan de stap gezet naar een eigen zaak. Dat was toch wel een gokje, met één wagen in de aanbieding. Maar de bal is snel aan het rollen gegaan.” In 2009 volgde de verhuizing naar de vroegere Garage Kemp langs de Rijksweg, ook garage Casier aan de overkant is al ingenomen en er zijn ook nog bouwplannen. “We hebben ook nog een stuk grond in de Minervastraat (naast Banden Casier, red.). Daar willen we dit jaar beginnen bouwen. Onze werkplaats zal daar komen, net als een deel stockage van de wagens. Maar onze hoofdshowroom blijft hier langs de Rijksweg omwille van de visibiliteit. Er staat hier nu een 200-tal wagens en qua stockage zitten we aan onze limiet.”

Wat is er in die 20 jaar zo allemaal veranderd?

“Het is vooral allemaal zeer snel gegaan, we zitten hier nu ook al 15 jaar in Izegem. Aanvankelijk kochten we voor 80 procent aan in het buitenland, vooral in Duitsland, om hier in België te verkopen. Nu proberen we zoveel mogelijk in eigen land aan te kopen en gaat de helft van de auto’s naar het buitenland. We staan vooral sterk in Frankrijk. 90 procent van de wagens die we hier verkopen, zijn auto’s die we voor eigen stock kopen. De overige tien procent verkopen we voor derden, mensen die via ons netwerk hun wagen willen verkopen en dat liever bij ons doen dan bij wijze van spreken vanop hun eigen oprit. We begeleiden die mensen van a tot z bij de verkoop. De wagens die hier passeren, vertegenwoordigen meestal ook een grote waarde. Het is zelfs zo dat wij soms na enkele jaren een wagen terugkopen van klanten en dat die niet verminderd is in waarde. Als je hier een auto koopt, doe je dat voor het plezier en het is tegelijk belegging.”

De showroom van AEcars staat vol gestouwd met pareltjes als deze Ferrari. © WMe by Wouter Meeus

Er is ondertussen een omwenteling in de autowereld aan de gang. Hoe kijk je daar tegenaan?

“Elektrische wagens… Ik geloof daar niet voor honderd procent in. Zeker niet voor het segment wagens waarin wij actief zijn. Er rijden nu ook al pakweg elektrische Porsche-modellen rond, maar de restwaarde is daar zeer klein. Bij een Porsche 911 zie je net het omgekeerde, die worden waardevoller naarmate ze ouder worden.”

“Het is onze business natuurlijk, maar soms verkoop ik een auto met pijn in het hart”

Jullie staan ook bekend om jullie aanbod aan Porsches…

“Het is ooit gestart met de Audi TT, daarna de Audi R8 en vervolgens de Porsche 911. We hebben ons daar echt op toegelegd, maar we hebben ook altijd Italiaanse merken als Lamborghini en Ferrari in ons aanbod. Jaarlijks verkopen we zowat 250 tot 300 wagens, gemiddeld meer dan één per werkdag dus.”

Het walhalla voor de autoliefhebber, maar wat is de topauto die je ooit verkocht?

“Een Porsche 911 R, daar werden er maar 991 van op de markt gebracht. Wij hebben het nummer 280 verkocht.”

Een Mercedes-AMG G 500 4×4 Kwadraat met Eli Iserbyt en de bloementuil die hij overhield aan de zege in Maldegem.

Doet het soms pijn om een auto van de hand te doen?

“Eerlijk? Het doet inderdaad soms zeer. We zitten nu eenmaal in die business, maar sommige modellen zou je liever wat langer bij jou houden.”

AEcars staat voor ‘Alex Exclusive Cars’. Maar is er ook opvolging op komst?

“Onze dochter Julie zit ondertussen in de zaak. Ze volgt onder meer mee de sociale media op. Daar doen we het goed met 76.000 FB-volgers en 12.400 op Instagram. Ze helpt me ook al bij de aankoop, bij het juist inschatten van de waarde van een wagen. Ze doet dat al erg goed. Ze leert alle aspecten van het bedrijf kennen. Maar er is meer dan de aan- en verkoop. Er werken hier al tien mensen. We doen ook onderhoud en herstellingen. Twee mensen zijn hier ook fulltime bezig met ‘car detailing’, dat is het grondig reinigen van de wagens en het voorzien van coatings die onder meer beschermen tegen steeninslag. Dat is belangrijk bij auto’s die zo’n investering vergen.”

Klanten uit binnen- en buitenland, maar er komen ook wel bekende mensen langs.

“Heel wat voetballers zoals Lucas Biglia, Guillaume Gillet, Aleksander Ilic, Nabil Dirar,… kochten hier al een wagen. Maar ook Michel Van den Brande.”

En we zagen ook Belgisch kampioen Eli Iserbyt met een Porsche van AECars op de cross verschijnen…

“Ik wist dat Eli ons volgde op sociale media. En Mathieu van der Poel treedt ook al op voor Lamborghini als ambassadeur en ook Thomas Pidcock was al met een Porsche op de cross. Dus contacteerden wij Eli Iserbyt, die hier wat verderop woont, om te vragen of hij ook met onze wagen wou rijden. En die zag dat natuurlijk zitten. Maar daar blijft het normaal straks niet bij. Toen Jasper Philipsen de groene trui won in de Tour, lieten we hem met een groene Porsche naar de criteriums rijden. En straks gaat ook Oshin Derieuw naar de Olympische Spelen, ook deze wereldkampioene boksen zullen we van een passende auto voorzien.”

Alexander Roelens

Privé

Alexander Roelens (43) groeide op in Emelgem, samen met zijn partner Saskia Fiévè woont hij in Koolskamp. Ze zijn de ouders van Julie (20).

Opleiding en loopbaan

Na de Sint-Pietersschool in Emelgem en enkele jaren in den Avé in Izegem trok Alexander naar de slagerschool Ter Groene Poorte. Volgde in avondschool een opleiding ‘garage en carrosserie’ en startte in 2004 zijn zaak in Hulste. Nu is hij al 20 jaar bezig met AEcars met showroom langs de Rijksweg.

Vrije tijd

Koken, in de tuin werken en aan toertochten (met oldtimers) deelnemen.

The post Eli Iserbyt gaat dit weekend met deze Lamborghini van AEcars onder de kont op zoek naar 50ste profzege is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing”

Het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle ligt aan het front van de Eerste Wereldoorlog, waardoor nog dagelijks bommen en andere oorlogsprojectielen naar boven komen. “Maar leg ze niet in de bermen”, roept de burgemeester op.
The post Burgemeester vraagt boeren om bommen niet in bermen te leggen: “Bij het maaien is er risico op ontploffing” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »