Drugsmaffia Marseille zit in Brussel: wie zijn ‘Le Chat’ en ‘Tic’, twee opvallende Franse drugsbaronnen die ongrijpbaar lijken?

In Brussel woedt een territoriumstrijd tussen drugsbendes. ‘Nieuweling’ op het lijstje: de maffia uit Marseille. Vooral de bendes van ‘Le Chat’ en ‘Tic’ — twee jonge dertigers — voeren in hun thuishaven openlijk oorlog op straat en hebben in het buitenland hun pionnen. Zelf zijn ze compleet ongrijpbaar. Wie zijn ze? En waarom hebben ijsblokjes het geweld tussen de twee aangewakkerd? 

Meer krantenkoppen in België

Jaar na dood juf Annelies (43) komen vrienden samen in Geluwe: “We willen mooie herinneringen delen”

Op woensdag 4 oktober vorig jaar werd Annelies Verschaeve (42) in de woning van haar ex-partner Sebastien H. (37) in Menen vermoord. Ze gaf les in vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik. Met haar kinderen Rune en Noa woonde juf Annelies in de Menenstraat in Geluwe. Familie en vrienden komen vrijdagavond samen in café Den Onderweireld op

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Van der Poel en Florian Vermeersch snellen er samen vandoor, Stuyven moet passen

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gingen zonet enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Mogelijke nieuwe leider Hezbollah was doelwit”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

KIJK. Ondergelopen bussen en afvalcontainers die meegesleurd worden: Marseille slikt massaal veel regen op enkele uren tijd

Inwoners van de Franse kuststad Marseille werden wakker in een ondergelopen grootstad. Door zware neerslag, in de regio geldt ‘code oranje’ voor noodweer, kon de riolering de grote hoeveelheid water niet slikken. Auto’s verdwijnen bijna in het water en zelfs mensen die in een bus zitten houden het niet droog, dat is te zien op bovenstaande videobeelden. Het noodweer was

Lees meer »

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie”

Lo-Reninge heeft voortaan een sterretjesweide. Die werd op maandag 30 september ingehuldigd op de begraafplaats in Pollinkhove. Het is een rustige, groene plek waar ouders en familieleden hun overleden sterrenkindje kunnen herdenken.
The post Lo-Reninge legt sterretjesweide en -register aan: “Als kleine gemeente mogen we fier zijn op deze realisatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Axel Daeseleire krijgt heimwee in Amerika én toont z’n vriendin: “Mijn honden zijn de eerste wezens die ik mis, tot spijt van mijn lief”

Inmiddels vertoeft Axel Daeseleire (55) al twee maanden in Amerika voor zijn programma ‘Axel in Amerika’. Hij bezocht er onder meer al luxebordelen, een diep gelovige gemeenschap en Preppers, Amerikanen die zich grondig voorbereiden op het einde van de wereld. Maar het gemis naar het thuisfront begint toch te komen bij de presentator. “Uiteraard mis ik mijn lief, absoluut.”

Lees meer »

Welke creatieve West-Vlaming vindt na 91 jaar een nieuwe naam uit voor Sportpaleis, die vanaf 1 september 2025 samenwerkt met nieuwe partner AFAS Software

Ben je een creatieve West-Vlaming? Dan is het best mogelijk dat jouw nieuwe naam misschien in koeien van letters wordt geprojecteerd op het Sportpaleis. Na 91 jaar en door de samenwerking met de nieuwe partner AFAS Software mag iedereen helpen meedenken naar een nieuwe naam. De nieuwe samenwerking tussen be*at en AFAS Software start pas officieel op 1 september 2025,

Lees meer »