Composil redt kantoortapijt uit verbrandingsoven

01:05 De covidcrisis dwong de Waverse specialist in reiniging van tapijten Composil om na te denken over alternatieven. Met een nieuwe business rond hergebruik vond CEO Jean Minne een activiteit die in één … 

Meer krantenkoppen in België

Charleroi viert 120ste verjaardag met ruime overwinning, Beerschot blijft ook na interlandbreak in hetzelfde bedje ziek

Feest op Mambourg. Op de jubileumdag van hun club trakteerden de Charleroi-spelers hun fans op een complexloze 3-0-overwinning tegen Beerschot. Voor de rust boden de Antwerpenaren nog wel weerwerk, maar in de tweede helft kwamen de Carolo’s nooit in de problemen. De troepen van Rik De Mil springen naar de top zes in het klassement, Beerschot staat volgende week tegen

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

Anima Eterna Brugge beëindigt samenwerking met stichter Jos van Immerseel: “Door zijn agressief gedrag legt hij de waarden van ons orkest naast zich neer”

Anima Eterna Brugge heeft de samenwerking met haar oprichter-dirigent, Jos van Immerseel, beëindigd. Anima Eterna werd opgericht in 1987 en verdiept zich reeds decennia in historische uitvoeringspraktijken. “Jos van Immerseel heeft de waarden die hij al jaren met Anima Eterna deelt herhaaldelijk naast zich neergelegd”, stelt Joost Maes namens het bestuur van het gerenommeerd Brugs orkest. Anima Eterna Brugge is

Lees meer »

Ex-burgemeester Ward Vergote dan toch geen lijstduwer van VISIE in Moorslede

Ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote mag niet als lijstduwer op de lijst van zijn partij VISIE staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd voor belangenvermenging veroordeeld bij de aankoop van een stuk grond en volgens het Lokaal Kiesdecreet mag een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen niet veroordeeld zijn voor bepaalde misdrijven.

Lees meer »

Moeder en stiefvader lopen tot 15 jaar cel op voor misbruik van jong meisje: “Mama deed mee aan triootjes met bloedeigen kind”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een gewezen koppel uit Westerlo veroordeeld tot respectievelijk vijftien en twaalf jaar cel voor het jarenlange misbruik van de dochter van de vrouw. De eerste feiten van misbruik zouden al op haar zesde gestart zijn en eindigde pas toen het kind 13 jaar was. De moeder deed zelfs mee aan triootjes met haar bloedeigen dochter.

Lees meer »

Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren

Er wordt al jaren voor geijverd, maar daags na de gemeenteraadsverkiezingen is het eindelijk zover. De Koolskampstraat (N35b) in Lichtervelde krijgt een grondige make-over. De werken gaan van start op 14 oktober en zullen tot het najaar van 2025 duren.
The post Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren appeared first

Lees meer »