Arne Bloes blijft voorzichtig met Rapid Langemark One

Dankzij een vierde opeenvolgende overwinning – 67-76 op bezoek bij Oedelem One – blijft Rapid One mee aan de leiding in tweede provinciale. Ondertussen wordt in de Langemarkse sporthal al stiekem gedroomd van een titelfeestje.

“Een verdiende, maar geen makkelijke zege”, blikt Arne Bloes terug op de wedstrijd in Oedelem. “We hebben ervoor moeten strijden en konden pas in de tweede helft het laken naar ons toe trekken.” Door die overwinning blijft Rapid samen met Avanti Brugge Two aan de leiding. Toch blijft Arne Bloes voorzichtig in het uitspreken van ambitie. “Het seizoen is nog heel lang en we hebben nog heel wat moeilijke wedstrijden voor de boeg. Maar kampioen spelen, is iets waar iedereen uiteraard van droomt.”

“Kampioen spelen, is iets waar iedereen uiteraard van droomt”

Of ze in Langemark echt de ambitie hebben om volgend seizoen een reeks hoger te spelen, is voor Arne momenteel ook nog moeilijk te zeggen. “Mochten we promoveren, dan zal er sowieso versterking nodig zijn. Ik denk dat zowel spelers, coach en bestuur het daar over eens zijn. Het bestuur heeft ook nog niet duidelijk aangegeven wat de verwachtingen zijn. En ook bij de spelers zijn de meningen verdeeld. Ik denk dat de meesten wel ambitie hebben om naar eerste provinciale te gaan, want dat is een fantastisch mooie reeks. Maar als we kunnen blijven meedraaien aan de top in tweede, zal iedereen ook tevreden zijn.”

Haalbare kaart

Dit weekend staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, deze keer tegen het twaalfde gerangschikte BT Waregem Three. “Op papier moet dat zeker een haalbare kaart zijn voor ons. Maar de match moet uiteraard altijd gespeeld worden. Zij hebben heel veel jonge gasten die er altijd 100 procent voor gaan. Wij hebben ook een snelle ploeg, maar kunnen het verschil maken met de ervaring die we hebben in ons team”, zegt Arne.

De 32-jarige Ieperling is sinds vorig jaar terug van weggeweest bij Rapid en kan terugblikken op een geslaagde eerste seizoenshelft. “Voor mijn terugkeer naar Rapid was ik twee jaar gestopt met basket spelen. Daardoor heb ik vorig seizoen enkel mee getraind. Sinds dit seizoen speel ik ook opnieuw wedstrijden. Het is zeker aanpassen geweest voor mij. Fysiek was ik wel in orde, maar ik moest toch wat matchritme terugvinden. Ik ben tevreden over mijn seizoen en de minuten die ik krijg van de coach”, besluit de printing engineer bij CC@PS. (BP)

Zaterdag 17 februari om 17 uur: BT Waregem Three – Rapid Langemark One.

The post Arne Bloes blijft voorzichtig met Rapid Langemark One is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Aan de bal is Anderlecht huilen met de pet op”: voor Marc Degryse is het “een raadsel” hoe paars-wit 11 op 15 haalde

Anderlecht mocht uitermate tevreden zijn met een 0-0-gelijkspelletje op het veld van Union. Dat zag ook onze analist Marc Degryse, die zich vragen stelt bij de aanpak van Riemer. “Dreyer is bezig aan een zwakke seizoensstart, maar heeft dat niet te maken met de opstelling?” Voorts heeft Union Degryse “aangenaam verrast” en genoot onze analist van Skov Olsen. “Hij is

Lees meer »

De Zonnewijzer trekt op fietsvakantie

Naar goede gewoonte organiseerde lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer een meerdaagse fietsvakantie. Geert Loncke, intussen centrumleider op rust, zet zich nog altijd vrijwillig in om deze toffe vakantie mogelijk te maken. Zo’n dertig fietsers wipten afgelopen maandag op het zadel naar het Oost-Vlaamse Terneuzen, van waaruit ze tot en met vrijdag tripjes zullen maken. “De fietsvakantie
The post De Zonnewijzer

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »