Alex Vandenbulcke rijdt nieuw clubkampioenschap: “Mooie ploegen aan de start”

Het West-Vlaams wielerseizoen start zondag met een clubkampioenschap in Kachtem. Met mooi elite 2- en U23-volk! Onder meer thuisrijder Alex Vandenbulcke (22) van Tarteletto-Isorex. Ook de meeste West-Vlaamse teams komen naar de Izegemse deelgemeente.

Voor het coronavirus de wereld op haar kop zette, vormde Emelgem, net voor het Vlaams openingsweekeinde, het decor van één of twee oefenkoersen. Na de pandemie keerden die wedstrijden niet terug. “Een gemis”, oordeelt organisator Pieter-Jan Debackere. “Ik zette er mijn schouders onder, zodat die wedstrijd weer op de kalender staat.” Ex-renner Debackere deed ervaring op in de GP Jean-Pierre Monseré en hoort tot het comité dat Izegem Koerse op poten zet. Heel wat ploegen tonen interesse voor dit clubkampioenschap. Shifting Gears-Strategica, Dovy Keukens-FCC, Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, Vind!, Atom 6, KDM Pack, Molenspurters, Urbano-Vulsteke, Carbonbike Giordana en Uw Immo Plus-Doltcini sturen renners naar Kachtem.

Thuisrijder

Ook thuisrijder Alex Vandenbulcke neemt deel. De organisatie nodigde geen prof- noch continentale teams uit, maar maakt voor de Izegemnaar van de taartjesploeg een uitzondering. Vorige week haalde hij de selectie voor de Ronde van Antalya niet. Wat betekent dat Vandenbulcke pas zaterdag 2 maart met de GP Claudy Criquielion kan beginnen. “Voor Le Samyn van dinsdag 7 februari pas ik”, verduidelijkt Vandenbulcke. “Die kasseien zijn niet mijn ding. Voor het tweede weekeinde van het Belgisch wegseizoen mocht ik kiezen tussen Criquielion of Monseré. De streep van de Grote Prijs Monseré in Roeselare ligt op acht kilometer van waar ik woon. Daar wordt het bijna honderd procent zeker een massaspurt. De kans dat we aan het einde van de Grote Prijs Claudy Criquielion met een select groepje naar de streep rijden is groter. Dus kies ik voor de wedstrijd in Henegouwen.”

Finales

Eerst 115 kilometer proefdraaien in eigen buurt. De kans dat Vandenbulcke er zondag kort na de start al invliegt lijkt groot. Zelf beweert hij de komende maanden een andere tactiek te hanteren. “Sportief heeft dat clubkampioenschap in Kachtem weinig belang”, benadrukt de Izegemnaar. “Voor mij is het interessant om koersgevoel op te doen, om voor de UCI-wedstrijden die ik in maart zal rijden ritme op te doen. Sommigen zullen al bijna twee maanden bezig zijn als ik in competitie kom.” Vermoedelijk worden onder meer Elias Van Breussegem, Wesley Van Dyck, Cédric Defreyne, Stijn De Bock, Wannes Heylen, David Desmecht, Kobe Vanoverschelde en nog vele anderen – organisator Debackere verwacht een peloton van circa 120 deelnemers – tegenstanders. “Hele mooie ploegen aan de start”, beseft Vandenbulcke. “Zondag heb ik twee doelen: koersritme opdoen en in één stuk over de meet bollen. In de eerste koersen worden soms onnodige risico’s genomen. Inzake tactiek wil ik het anders aanpakken dit jaar. Ik wil finales rijden. Misschien zal ik dat zondag al eens testen door me lang afzijdig te houden.”

Dopingcontroleur

Benieuwd of de altijd enthousiaste kerel zichzelf zondag in het koersbegin kan intomen. Sinds enkele weken werkt hij niet meer met Youri Bultynck als trainer. “Fred Vandervennet, de vroegere trainer van Remco Evenepoel, is nu mijn trainer”, verduidelijkt Vandenbulcke. “Youri legde zelf het contact met Fred. Ik ging met hem praten, het klikte meteen, sindsdien werken we samen. Zijn werkwijze is anders. Niet langer met Trainingpeaks, maar old school via telefonisch contact. Aan mij om de trainingen te doen die hij voorschrijft.” Vandenbulcke doet meer dan trainen en koersen. Hij startte een nieuwe opleiding om over twee jaar in het secundair onderwijs economielessen te geven. Eén van de vier semesters werkte hij al met succes af. Daarnaast verdient hij een centje als dopingcontroleur, jawel! “Voor een Deense firma”, besluit de bezige bij. “Zo kom ik wel eens in contact met wereldtoppers uit andere sporten. Wielrenners doe ik niet.” (HF)

Zondag 18 februari om 14.30 uur in Kachtem: clubkampioenschap over 17 ronden van 6,8 kilometer.

The post Alex Vandenbulcke rijdt nieuw clubkampioenschap: “Mooie ploegen aan de start” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Met coaches, drukwerk en centjes: hoe Sammy Mahdi ervoor wil zorgen dat naam ‘CD&V’ lokaal niet verdwijnt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »

Nederlands echtpaar opgepakt aan de Costa del Sol, runde naast een sportschool óók een drugsimperium: 15 arrestaties

In Spanje zijn deze week vijftien leden van een Nederlandse bende opgepakt die een cruciale rol speelde in de productie en distributie van harddrugs naar verschillende Europese landen. De arrestaties vonden plaats na invallen in woningen en opslagruimtes aan de Costa del Sol en op de Canarische Eilanden. Toevallig was het de Belgische politie die het vuur aan de lont

Lees meer »