150 kilogram kleurrijke legoblokjes voor derde editie blokjesfestival KWB in Lichtervelde

KWB Lichtervelde organiseert op 16 maart het blokjesfestival, een festival waarbij creatief zijn met Lego voorop staat. Met 150 kilo legoblokjes kunnen er heel wat mooie creaties ontstaan. “Wist je dat je zes standaard bouwsteentjes op 915.103.765 manieren kan combineren”, vraagt Rudi Tavernier, bestuurslid van KWB Lichtervelde.

“Voor kinderen, ouders en grootouders is Lego het ideale speelgoed om vrij en creatief te denken. Op het blokjesfestival kan men samen met de kinderen of kleinkinderen aan de slag met de hopen gekleurde steentjes en bouwplannen.”

Het is de derde keer dat KWB Lichtervelde het blokjesfestival organiseert. “Via KWB nationaal krijgen we de mogelijkheid om dit te doen. Er zijn 150 kilo legoblokjes, basisplaten, bouwplannen en wedstrijdideetjes. Dit pakket wordt ons aangereikt in bruikleen door KWB nationaal”, legt Rudi uit. “Iedereen kan zijn eigen ding ontwerpen, of kan werken aan een aangereikt buurtthema, zoals wonen of mobiliteit.”

Gratis deelnemen

“We zijn benieuwd welke indrukwekkende of kleurrijke constructies uit de mouw worden getoverd”, klinkt het bij KWB Lichtervelde. Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 16 maart van 14 tot 17 uur in zaal Ten Boomgaerde (Boomgaardstraat 4, Lichtervelde). Deelname is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. (JW)

Info: [email protected]

The post 150 kilogram kleurrijke legoblokjes voor derde editie blokjesfestival KWB in Lichtervelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

“Mensen schrikken van prijzen, maar Natalia is een kleine kmo”: Natalia pakt uit met straffe productie voor zomertour

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »