Vrouw riskeert celstraf nadat ze eigen auto bekrast en eigen naaktfoto’s uithangt om dan ex aan te klagen

Naaktfoto’s aan de school en de bib, brieven met rattengif, een boodschap op de auto, enzovoort. Ze diende massaal klachten in voor belaging tegen een ex, maar uiteindelijk bleek een vrouw uit Izegem er zelf achter te zitten. Ze riskeert nu een voorwaardelijke straf.

Naaktfoto’s van L.W. worden opgehangen aan de bib, aan elektriciteitscabines en zelfs aan de schoolpoort. Op haar wagen wordt met een zwarte vloeistof het woord ‘gestoord’ gekrast. Een brief met daarin groen poeder, wat uiteindelijk rattenvergif blijkt. Een dreigbrief, opgemaakt met krantenletters ‘Op naar de dood’.

Afgebroken relatie

Wanneer de relatie tussen L.W. uit Izegem en haar partner in mei 2019 op de klippen loopt, meent ze voortdurend belaagd en bedreigd te worden door haar ex. Echter, niet hij, maar zijzelf moest maandagmorgen voor de rechtbank verschijnen. Ze riskeert een celstraf van acht maanden met probatie-uitstel voor belaging en lasterlijke aangifte.

Wat blijkt, de naaktfoto’s hing ze zelf uit, haar auto bekraste ze zelf en de brieven verstuurde ze naar zichzelf. De vrouw zou volgens haar advocaat psychisch kwetsbaar zijn en moet daarvoor worden geholpen. “Ze leerde hem kennen wanneer ze zijn poetsvrouw was en had net een ongeboren kindje verloren. Toen de relatie stopte, was dat confronterend.”

De ex-partner vraagt een schadevergoeding van 1.500 euro. Volgens zijn advocaat wilde ze hem doelbewust treffen. “Hij viel uit de lucht toen hij van de klachten hoorde. Dit gaat om een verregaande zieke geest”, klonk het.

Ook een vrouwelijk slachtoffer

De ex was dan ook niet het enige slachtoffer. Ook een vrouw, een bevriende kennis, werd beschuldigd van bedreigingen. Zij werd geviseerd doordat ze vriendschappelijk omging met de man. Dat bracht haar wel in de problemen.

Net op dat moment solliciteerde de vrouw voor een positie als hoofdinspecteur bij de politiezone RIHO. “Mijn kansen werden belemmerd omdat ik door het slijk werd getrokken. Ik durfde niet meer in de regio aan de slag. Ik kreeg zelfs telefoon van de commissaris dat ik moest stoppen met haar te pesten”, zegt de vrouw, die momenteel werkzaam is bij de politiezone Vlas in Kortrijk.

Vonnis op 11 maart. (JDr)

The post Vrouw riskeert celstraf nadat ze eigen auto bekrast en eigen naaktfoto’s uithangt om dan ex aan te klagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »

Productiehuis reageert op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’, reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck. Zij vertelde in ‘Café Congé’ woensdagavond hoe voornamelijk vaste medewerkers het moeilijk hebben op de set. Collega Wim Stevens, die als acteur in de Thuisraad zetelt, wil de puntjes op de i zetten: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

Hét sprookje van de sportzomer? Amerikaan pakt emotioneel goud op Paralympics, maand nadat z’n vrouw hetzelfde deed op de Spelen

De innige omhelzing tussen paralympisch atleet Hunter Woodhall (25) en zijn vrouw Tara Davis-Woodhall (25) van gisteravond gaat viraal op sociale media. Vier weken en één dag nadat Tara goud pakte op de Olympische Spelen in het verspringen, deed haar man namelijk hetzelfde op de 400 meter (T62-categorie) op de Paralympics. Het sprookje is compleet.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »