“Terugkeren naar de beginjaren van het festival”: Festival Dranouter keert terug naar de roots anno 1975 met De Koer

Wil je op Festival Dranouter 2024 beleven hoe het festival er aan toeging anno 1975? Dat kan dankzij het nieuwe podium De Koer! De Koer, hosted by Muziekcentrum Dranouter, kegelt je regelrecht naar de folkroots van het festival. Op de line-up van het nieuwe podium onder andere EmBRUN, Ise, Tom & Aurélie, Bipolar Bows, Douglas Firs en Phlox.

“De Koer vindt z’n stek op de geboorteplek van het festival: op de speelplaats – in het West-Vlaams “de koer” – van het plaatselijk schooltje”, laat de organisatie weten. “Op Festival Dranouter 2024 zal er dus een tweede festivalterrein zijn, recht tegenover het grote festivalterrein. Met dit nieuw podium geeft Festival Dranouter haar bezoekers een waardevol cadeau voor haar jubileumeditie.”

Folkfestival pur sang

“De line-up kegelt je regelrecht terug naar de beginjaren van het festival, als folkfestival pur sang. En wie beter dan Muziekcentrum Dranouter vzw om De Koer te voorzien van een steengoeie line-up, met een fijne mix van singersongwriters, trad en folk.”

De Koer, hosted by Muziekcentrum Dranouter, kegelt je regelrecht naar de folkroots van het festival. © GF

“Op De Koer is groove-balfolk-jazzband Phlox al bevestigd, net als de piepjonge ISE (De Nieuwe Lichting-winnaar) met haar doorleefde stem en Douglas Firs, met zijn tonnen romantische pracht. Tom & Aurélie zorgen voor magische muzikale verwondering, EmBRUN voor een dansfeest met muziekjes uit heel Europa en het strijkersduo Bipolar Bows gaat in emotioneel dialoog met film. Binnenkort krijg je nog meer namen voor op De Koer.”

Nog meer namen

Bovenop de aankondiging van De Koer werden nog een nieuwe lading bekendgemaakt. Het Zesde Metaal, Villagers, Jan De Smet & De Grote Luxe, The Eskies, Cabana Belgicana, Mooneye, Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra, New Flemish Masters en The Longest Johns zijn ook toegevoegd aan de affiche. Op de line-up voor 2, 3 & 4 augustus 2024 stonden al Brihang, The Waterboys, Goose, Spinvis, Froukje, Suzanne Vega, Compact Disk Dummies, Fanfara Station, Novastar + special guest Geike. Ondertussen zijn weekendtickets, dagtickets, 2-daagse en VIP-tickets beschikbaar via de website.

Tickets & info: www.festivaldranouter.be

The post “Terugkeren naar de beginjaren van het festival”: Festival Dranouter keert terug naar de roots anno 1975 met De Koer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

81 kostuums, 22 liedjes en véél wafels met slagroom: achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »