Schoolomgeving Duizendpluspoot wordt veiliger gemaakt, oppositie vindt voorstel gemiste kans

Op de gemeenteraad werd de aanpassing van de Remi Baertlaan ter hoogte van basisschool Duizendpluspoot besproken. Het stadsbestuur wil de site veiliger maken. De oppositie had er meer van verwacht.

Al enkele jaren wordt er nagedacht om de schoolomgeving in deRemiBaertlaanin Sint-Eloois-Vijve aante pakken. Plannen om een schoolstraat of eenrichtingsverkeer in te voeren stuitten telkens op protest. Oppositieraadslid Maxim Laporte (onafhankelijk) bracht de situatie al enkele keren op de gemeenteraad. Zijn CD&V-collega Cindy Vanhoutte, die lid is van het oudercomité van basisschool Duizenpluspoot, kwam recent met een nieuw voorstel op de proppen.

Samen met directeur An Van Neste ontwierp ze een aanzet om de inrichting aan de schoolingang aan te pakken. “Op piekmomenten is het bijzonder druk aan de school, wat telkens voor georganiseerde chaos zorgt”, vertelt Vanhoutte. “Een jaar geleden trok ik mijn stoute schoenen aan om met enkele ideeën aan de slag te gaan en die door te sturen naar de verkeersdienst met de vraag tot overleg.”

Insectenhotel

Op dit moment zijn er haakse parkeerplaatsen en een K+R-zone aanwezig. Die haakse parkeerplaatsen zullen verdwijnen en maken plaats voor een nieuwe K+R-zone in waterdoorlatende klinkers met wandelzone. Er wordt ook een groenzone voorzien met een insectenhotel. In het ontwerp komt een nieuwe zone voor fietsparking, met plaats voor bakfietsen.

“Dit is geen oplossing voor de drukte op piekmomenten, maar de kinderen en ouders gaan wel niet meer genoodzaakt zijn om de straat op te lopen. De site wordt een pak veiliger”, aldus Vanhoutte.

“Naast de tonnagebeperking in de ochtendspits, de herinrichting van de parking en de nieuwe verkeersdrempel in de Koekoekstraat, is dit het zoveelste project in deze legislatuur om in Sint-Eloois-Vijve de veiligheid in de schoolomgevingen te verhogen,” vult schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) aan.

“Gemiste kans”

Oppositiepartijen N-VA+, Groen, Vooruit en Vlaams Belang onthielden zich bij de goedkeuring van de aanpassing. “Dit ontwerp mist een totaalvisie. Het is weinig ambitieus, dit is echt een gemiste kans”, klinkt het. N-VA+ vroeg of het agendapunt verdaagd kon worden door de vele opmerkingen. Maar daar gaf voorzitter Kurt Vanryckeghem (CD&V) geen gehoor aan. Het punt werd door de meerderheid en de onafhankelijke raadsleden goedgekeurd.

The post Schoolomgeving Duizendpluspoot wordt veiliger gemaakt, oppositie vindt voorstel gemiste kans is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper

In de Sint-Jozefsschool in Ieper gaan Mieke Vandermarliere (59) en Rik Verhalle (61) eind juni met pensioen. Mieke is een fervent muzikant, speelt viool en piano en is actief in verschillende bands. Ze is ook de auteur van het schoollied.
The post Juf Mieke en meester Rik gaan met pensioen in Sint-Jozefsschool in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »