Sandrine Tas moet snelle start op 3.000 meter met laatste plaats bekopen

Sandrine Tas is donderdag in het Canadese Calgary met een twintigste en laatste plaats op de 3.000 meter aan de wereldkampioenschappen afstanden begonnen. Met 4:16.59 bleef de 28-jarige Oostendse meer dan tien seconden boven haar beste prestatie.

De eerste titel ging naar de Nederlandse Irene Schouten (3:57.10), de olympische kampioene die nog nooit de mondiale titel op deze afstand had veroverd. De tweede plaats was voor de Canadese Isabelle Weideman (3.58.01), die Tas op een halve ronde reed. Routinier Martina Sablikova uit Tsjechië werd derde (3:58.33).

Overmoedige start

Vrijwel alle rijdsters bleven ruim boven de beste persoonlijke toptijden. Een al te overmoedige start bleek meestal fataal. Ook voor Tas. Die probeerde de eerste kilometer mee te gaan met haar tegenstandster Weidemann. Tas beëindigde haar race met een ovaal van 36.6, terwijl ze in de aanvangsfase zes seconden sneller was.

Tas had dit seizoen haar beste tijd op de drie kilometer in Salt Lake City aangescherpte tot 4:06.15. Dat was twee weken geleden. Een week daarna maakte ze de ongemakkelijke omweg via de laaglandbaan in Quebec City naar Calgary, weer op ruim een kilometer hoogte.

Zege op massastart

Dat leek vervelend maar door de verrassende zege op de massastart arriveerde ze met een opperbest humeur op de piste van de olympische piste van 1988. Die stemming kan na de eerste wedstrijd wel eens een danige klap hebben gekregen. Gelukkig voor Tas krijgt ze op de 1.500 meter en haar favoriete massastart nog een dubbele herkansing.

The post Sandrine Tas moet snelle start op 3.000 meter met laatste plaats bekopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of kleine explosieven geplaatst: hoe konden honderden beepers in Libanon ontploffen?  

Nu in Libanon duizenden mensen gewond zijn geraakt en meerdere doden zijn gevallen nadat de beepers van tal van Hezbollah-leden zijn ontploft, wordt er gekeken naar hoe dat is kunnen gebeuren. Volgens professor computerbeveiliging en cryptografie Bart Preneel (KU Leuven) lijkt het waarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de toestellen wist te onderscheppen en er explosieven in heeft geplaatst. Maar

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Ic Dien bouwt een nieuwe school voor 250 studenten in Roeselare: “Eerste studenten vanaf 2026-2027”

De school voor verpleegkunde Ic Dien bouwt een nieuwe school vlak naast de stadscampus van AZ Delta. Volgend schooljaar starten de werken en als alles meezit, kunnen de eerste studenten vanaf het academiejaar 2026-2027 hun intrek nemen in de nieuwe school.
The post Ic Dien bouwt een nieuwe school voor 250 studenten in Roeselare: “Eerste studenten vanaf 2026-2027” appeared

Lees meer »