Ondanks beschuldigingen van extreem partnergeweld nemen bandleden het op voor Praga Khan-gitarist Erhan K.: “Onze gitarist is geen monster”

Maurice Engelen en Deborah Ostrega nemen de verdediging op van Erhan K., de gitarist van Lords of Acid en Praga Khan die terechtstaat voor partnergeweld en vijf jaar gevangenis riskeert. “We hebben jarenlang met hem samengewerkt”, zeggen ze. “Het beeld dat nu van hem wordt geschetst, klopt van geen kanten. Hij is geen agressief monster, maar een zachtaardige, ietwat verlegen kerel.” Al denken zijn ex-partners daar dus anders over. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Agenten niet veroordeeld voor valsheid in geschrifte tijdens moordonderzoek: “Redelijke termijn overschreden”

Geert Vanweehaeghe zat vier jaar onschuldig in de cel nadat hij onder druk bekentenissen aflegde voor de moord op zijn partner Caroline Vyncke. Twee agenten werden vervolgd voor valsheid in geschrifte omdat ze in een proces-verbaal bepaalde passages weglieten waaruit bleek dat Vanweehaeghe onder druk gezet werd. De feiten dateren echter al van 2011, volgens de rechter te lang geleden

Lees meer »