Naomie van Son (31) nam onlangs de fakkel over van haar ouders en doopte Bistro Carnac om tot ‘Pierrot’. De nieuwe naam staat al meteen stevig op de kaart in hartje De Haan. “We blijven een familiezaak”, klinkt het.
Tot voor kort was in het historische pand op de Markt van De Haan Bistro Carnac gevestigd. De zaak werd 22 jaar uitgebaat door de ouders van Naomie. “De Carnac was oorspronkelijk louter café, later kon je er ook een lekkere snack verkrijgen. Mijn ouders hebben het dan verder opgewaardeerd naar restaurant/bistro”, vertelt Naomie.
Zelf volgde ze hotelschool in Spermalie en Ter Groene Poorte. “De kneepjes van het vak heb ik geleerd bij mijn ouders. Na papa’s overlijden in 2018 heb ik de zaak voortgezet met mama, en zij wou het iets rustiger aan gaan doen. Het moment was voor mij dus gekomen om de fakkel over te nemen”, aldus Naomie.
Smaakvol interieur
Het interieur kreeg een smaakvolle metamorfose, de zaak een nieuwe naam: de Pierrot was geboren. Naomie is met haar ervaring en charmante verschijning de perfecte gastvrouw, en Pierrot blijft ook een familiezaak: Naomie wordt er vanaf nu bijgestaan door haar schoonbroer Jurgen De Boom, die als chef zijn creatieve ei kwijt kan in de keuken.
“Met zijn dertig jaar ervaring verrast hij graag met vernieuwende suggesties, maar de klassiekers zijn gebleven. Onze vroegere Carnac-klanten zullen dus zeker niet op hun honger blijven zitten, wel integendeel: zij zullen enkel en alleen maar de meerwaarde ontdekken op hun bekende adresje”, klinkt het. Er worden lekkere wijnen geserveerd die ook per glas verkrijgbaar zijn, er zijn lekkere amuses, er staan oesters op de kaart, de lekkerste garnaal- en geitenkaaskroketjes… Verder ook nog aan te bevelen: de bisque van noordzeegarnalen, scampi Pierrot, kikkerbilletjes, verse zeetongen, côte à l’os, filet pur, mosselen, en zo veel meer.
Steen of rots
Het warme, smaakvolle interieur van de vernieuwde horecazaak oogt alvast uitnodigend. Iedereen is ook welkom voor een knabbel en een babbel, een apero met een hapje, een lunch of een gezellig diner… Om het plaatje compleet te maken, zorgt de gastvrouw voor een geheel passende en aangename muziekkeuze. Binnenkort kan je hier ook genieten op het zonneterras voor de deur.
“Pierrot is niet alleen een vrolijke, luchtige naam, maar verwijst ook naar Pierre, het Franse woord voor steen of rots. Een knipoog naar mama en papa, die altijd mijn steun en spreekwoordelijke rots in de branding zullen blijven”, besluit Naomie.
Reserveren bij Pierrot kan op 059 51 80 08 of 0468 30 14 86. Sluitingsdag op heden is donderdag.
The post Naomie doopt Bistro Carnac om tot Pierrot: “Knipoog naar mijn ouders” is provided by KW.be.