Een derby met extra pit na overstap T1 Greg Vandenbulcke: “Ik win zondag Moen-Heestert”

Het zijn al altijd spannende derby’s tussen de twee Zwevegemse ploegen Moen en Heestert. Een extra pigment bij de wedstrijd van zondag is Grégory Vandenbulcke, de trainer die eind vorig jaar overstapte van Moen naar Heestert. “Het kan nu wat raar klinken, maar ik zal, ongeacht de uitslag, de grote winnaar worden.”

Beide ploegen spelen dit seizoen in eerste provinciale. Heestert doet het prima en kan het doel, een stevige middenmotor worden, tamelijk gemakkelijk realiseren. Voor Moen blijft het knokken voor het behoud. Maar de aandacht zal zondag ook naar Heestert-trainer Grégory Vandenbulcke gaan, die vijftien jaar actief was bij Moen. Hij stapte tijdens de winterstop onaangekondigd over.

“Het wordt inderdaad een speciale match”, weet Vandenbulcke. “Het kan nu wat raar klinken, maar ik zal, ongeacht de uitslag van zondag, de grote winnaar worden. Kan ik winnen met Heestert, dan win ik met mijn huidige ploeg. Mocht Moen winnen, dan winnen de jongens die ikzelf naar Moen getransfereerd heb. Ik heb dat bij Moen tien jaar gedaan.”

Vaandelvlucht

“Dat de ploeg in eerste provinciale speelt, is vooral te danken aan de werkkracht van enkele mensen van het bestuur. Maar ik mag zeggen dat het ook dankzij de transferpolitiek is, die ik veelal alleen heb ingekleurd. Niet vergeten dat ik in 2018, bij mijn terugkomst bij Moen na één jaar onderbreking als trainer in Wallonië bij tweedenationaler Deux-Acres, de ploeg gered heb van de degradatie naar vierde provinciale. We hebben samen een heel mooi verhaal geschreven. Misschien hebben sommige supporters of bestuursleden gemengde gevoelens. Die mijn overstap zien als een soort vaandelvlucht. Die mijn verwezenlijkingen niet zien. Ik was van plan om te stoppen na dit seizoen. Wat moegestreden. En toen kwam plots Heestert met een aanbod, waardoor ik eens andere lucht kan opsnuiven.”

“Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd: er is het zware terrein in Moen, en ze hebben veel kwaliteit in de ploeg, met goede spitsen. Maar ook Heestert heeft troeven. We scoorden tien keer in drie wedstrijden en kregen na het 0-3 verlies van leider Diksmuide zelfs felicitaties voor ons goed voetbal.” (MVA)

Zondag 18 februari om 15 uur: KFC Moen – Sparta Heestert A

The post Een derby met extra pit na overstap T1 Greg Vandenbulcke: “Ik win zondag Moen-Heestert” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »