Ardooise ex-president motorclub No Surrender uit Zwevezele trekt beroep tegen straf in, zeven jaar cel definitief

Voormalig president van de motorclub No Surrender MC uit Zwevezele, blijft bestraft met zeven jaar cel. Ardooienaar Angelo T. (48), besloot het beroep tegen zijn straf in te trekken en dat werd door het parket aanvaard. Enkele andere mededaders, verschijnen op 18 september voor het hof van beroep.

De voormalige ‘president’ van de Zwevezeelse motorbende No Surrender MC kreeg in juni vorig jaar zeven jaar cel. Volgens de rechtbank was het Angelo T. die de opdracht gaf voor de gruwelijke afranseling die clublid P.B. (52) in de nacht van 14 op 15 december 2018 moest ondergaan.

Afgrijselijke martelpraktijken

De Bruggeling had schulden bij de club en had bovendien seksueel getinte berichtjes gestuurd naar de partner van een ander clublid. Hierop besliste T. dat er iets moest gebeuren. Het kwam tot een zogenaamde bad standing waarbij alle volwaardige leden of full members van de club slagen mochten uitdelen aan P.B.

Maar het pak slaag ontaardde al snel in afgrijselijke martelpraktijken. In het clublokaal in Zwevezele kreeg P.B. een regen van schoppen en slagen te verwerken. Hij kreeg een hamer naar het hoofd geslingerd en werd door vice-president Ward T. (39) uit Roeselare met een bunsenbrander aan de hand bewerkt om zijn bankkaart en motorsleutels af te persen.

Voor dood achtergelaten

Achteraf werd de man halfnaakt en in de vrieskou voor dood achtergelaten in een gracht in Moeskroen. Maar een alerte bewakingsagent zag hem rond 4.30 uur over straat zwalpen en redde zijn leven. De man verloor wel een oog.

Bendeleider Angelo T. beweerde tijdens het proces in eerste aanleg dat Ward T. van zijn afwezigheid misbruik had gemaakt om zijn macht te laten gelden en slechts één slag had uitgedeeld, waarna hij zou vertrokken zijn. Maar de rechtbank geloofde die versie niet en veroordeelde T. voor poging tot moord.

Naast Angelo T. werden nog zeven anderen – allen full members – veroordeeld voor poging tot moord. Ward T. kreeg vijf jaar effectief. Kopstuk Jelle P. (33) uit Roeselare kreeg eveneens vijf jaar effectieve celstraf. De overige full members kregen tot vier jaar cel met uitstel.

Kandidaat-leden

Vijf zogenaamde ‘prospects’ of kandidaat-leden, die tijdens de feiten buiten de wacht hielden, werden enkel schuldig bevonden aan de slagen en kregen tot 30 maanden cel. Een 40-jarige vrouw kreeg 100 uur werkstraf omdat ze in de wagen zat waarmee P.B. in Moeskroen werd gedumpt. Zij stond als enige niet mee terecht voor de moordpoging.

Een vijftiende beklaagde werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank was het onvoldoende bewezen dat hij bij de feiten aanwezig was.

Andere leden wel in beroep

Angelo T. tekende aanvankelijk beroep aan tegen zijn straf, maar woensdag besloot hij dat beroep in te trekken en dat werd door het parket aanvaard. De straf van zeven jaar cel wordt dus definitief.

Voor de overige leden die in beroep gingen, werd het proces in beroep uitgesteld naar 18 september. Het hof vroeg de advocaten ook om dan standpunt in te nemen naar een herkwalificatie van de feiten naar foltering. Frank Scheerlinck, advocaat van Angelo T., is tevreden dat het parket zijn intrekking van het beroep heeft aanvaard. (OSM)

The post Ardooise ex-president motorclub No Surrender uit Zwevezele trekt beroep tegen straf in, zeven jaar cel definitief is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »