Zilver op het VK veldlopen voor cadet Timon Spriet (15)

Tweedejaarscadet Timon Spriet – die op 6 februari 15 kaarsjes mocht uitblazen – veroverde op het Vlaams kampioenschap in Diest de zilveren medaille. De komende weken stoomt hij zichzelf klaar voor het pisteseizoen. Timon is een bezige bij, want hij combineert de atletiek met basketbal.

Onlangs nam Timon deel aan het VK in Diest. Hij finishte de 3.070 meter in 11’03”. “Ik ben hier heel tevreden mee”, vertelt de Langemarkenaar. “De eerste was provinciegenoot Roel Damman. Hij liep meer dan een halve minuut voor mij. Mijn doel deze winter was een sterk klassement te lopen in de CrossCup. Ik werd derde en dat was het hoogst haalbare. De eerste twee waren buiten categorie. In Diest werd ik derde, maar de tweede Barnabé Chillade is een Waal. Daardoor was ik tweede op het VK.”

Pisteseizoen

Timon doet al van kleinsaf aan atletiek. “Flac Ieper is het dichtst vanuit Langemark en veldlopen doe ik heel graag. Mijn trainer is Stefaan Capoen. Ik heb veel gelopen de voorbije maanden. Zowel oefencrossen, maar ook het PK in Ieper. Daar werd ik tweede na Roel.”

Later maakt Timon zich klaar voor het pisteseizoen. “Ik voel me weer beter nadat ik vorige winter minder sterk liep in de winter. Ik loop vooral de langere afstanden en doe ook aan hoogspringen. Vorige zomer had ik last aan mijn been door het hoogspringen. Komend pisteseizoen wil ik mijn tijden op de 800 meter en 1.500 meter verbeteren. Ook mijn PR van 1,65 meter op het hoogspringen wil ik verbreken.”

basketbal

Timon stamt uit een sportief gezin. “Ik ben de enige die atletiek doet. Papa heeft nog gebasket bij Oostende en mama heeft een volleybalverleden. Zelf doe ik ook nog basketbal, bij de U16 van Rapid Langemark onder leiding van Pieter Carlu. Ik ben een van de grootste van de ploeg en beschik over een goede conditie. De combinatie atletiek en basketbal zorgt voor een drukke agenda. Op maandag en woensdag is er baskettraining en op dinsdag en donderdag train ik bij Flac. In het weekend zijn er ook nog wedstrijden. Het is een leuke, maar soms ook wel een lastige combinatie”, aldus Timon, die in het derde middelbaar zit in de sportrichting aan het Atheneum in Ieper.

The post Zilver op het VK veldlopen voor cadet Timon Spriet (15) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »