Wie reed betonnen brievenbus van Maaiken omver?: “Dader reed in zeven seconden weg”

Wie reed vrijdagavond de brievenbus in een zware betonnen constructie van Maaiken Devos uit de Ruitjesbosstraat in Torhout kapot? De dader vloog met zijn bestelwagen met aanzienlijke snelheid tegen de constructie maar reed daarna snel weg. “De aanrijding zelf is gefilmd en duurde amper zeven seconden. De beelden werden overgemaakt aan de politie”, zegt Maaiken.

Het voorval deed zich vrijdagavond rond 19.40 uur voor aan de oprit van de woning van Maaiken Devos in de Ruitjesbosstraat in Torhout. De vrouw had wel een klap gehoord maar dacht dat het geluid van elders kwam. “Van uit de weide bijvoorbeeld, dus sloeg ik er geen acht op”, zegt Maaiken. “Pas ‘s anderendaags merkte ik dat de klap van aan de oprit kwam. De stevige betonnen constructie waar onze inox brievenbuis aan hangt was aangereden en behoorlijk vernield. Ook de haag heeft schade. Ook de krantenrol is kapot. Op de grond waren duidelijk bandensporen te zien. Die leiden na de bocht in de straat recht naar onze brievenbus. Daarna ging ik meteen de beelden van de bewakingscamera bekijken.”

“Daarop zie je hoe een kleine witte bestelwagen zonder remmen in volle vaart over onze oprit rijdt en recht tegen onze betonnen constructie knalt. De klap moet echt zijn aangekomen bij die mens. Die zal er wel een whiplash aan overhouden. Toch zette hij de auto meteen in achteruit en reed weg. De beelden bedragen zo nog geen zeven seconden. Ongetwijfeld zal ook zijn wagen flink beschadigd zijn. De beelden zijn intussen overgemaakt aan de politie die de dader zo wel zal kunnen opsporen. Maar ik geef die mens de kans zichzelf aan te bieden en dit te regelen. Dat zou alvast veel netter zijn”, besluit Maaiken. (JH)

The post Wie reed betonnen brievenbus van Maaiken omver?: “Dader reed in zeven seconden weg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »