Toyboy ontkent dat hij 500.000 euro ontfutselde aan Brugse zestiger: “Er werd enkel betaald voor gezelschap en seks”

Een 29-jarige Gentenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij met leugenachtige verhalen 500.000 euro aftroggelde van een Brugse zestiger. Het slachtoffer zou hem enkel betaald hebben voor gezelschap en seks. Het openbaar ministerie ziet dit anders en eist een jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor oplichting.

Het slachtoffer kwam in 2014 met beklaagde A.S. in contact via een escortewebsite. De intussen 61-jarige Bruggeling kampte door een beroerte met geheugenproblemen en voelde zich eenzaam. Na enkele betaalde seksdates ontstond er een vriendschappelijke band, maar over wat er toen gebeurde lopen de versies van A.S. en het slachtoffer uiteen.

Volgens de Bruggeling begon de beklaagde met allerlei verhaaltjes geld bij hem los te weken. “Hij had een zware operatie ondergaan of moest zijn dochter begraven”, pleitte de advocaat van het slachtoffer. “Of nog: zijn zus dreigde vermoord te worden. Mijn cliënt betaalde 18.000 euro borg, zogezegd omdat de beklaagde vastgehouden werd door de douane in Dover. Op een keer betaalde hij liefst 150.000 euro.”

Huis verkopen

A.S. zou zijn slachtoffer ook onder druk hebben gezet om een lening af te sluiten voor 43.000 euro. “Toen het geld op was dwong hij mijn cliënt onder bedreiging om zijn huis te verkopen. In 2022 stapte mijn cliënt uiteindelijk naar de politie. In de periode daarna werd hij bijna 200 keer gebeld via een anoniem nummer. Hij werd uitgemaakt voor ‘verrader’ en er zouden ‘gevolgen komen’.”

Het slachtoffer vroeg een voorlopige schadevergoeding van liefst 500.000 euro. De verdediging vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt liet zich enkel betalen voor gezelschap en seks”, pleitte de advocaat van A.S. “Tussen 2014 en 2019 ging dit om 50.000 euro. Die verhalen kaderden in een soort rollenspel. Wellicht kreeg de burgerlijke partij spijt over die uitgaven, waarna hij door familie of vrienden aangespoord werd om klacht in te dienen.”

Volgens het slachtoffer had hij slechts twee keer seks met A.S., maar die zegt dat er veel méér afspraakjes waren. “Hij had ook nog contact met andere mannen en misschien gingen zij wel lopen met dat geld?”, besloot de advocaat van de beklaagde. De uitspraak volgt op 13 maart. (AFr)

The post Toyboy ontkent dat hij 500.000 euro ontfutselde aan Brugse zestiger: “Er werd enkel betaald voor gezelschap en seks” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »