Stenen muur ontdekt op bodem Baltische Zee: ‘Mogelijk Europa’s oudste megastructuur’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Europese afgang dreigt voor Didier Reynders: MR-politicus pas derde in eerste ronde voor topjob

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (MR) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Tijdens de eerste ronde van de plenaire vergadering strandde hij op de laatste plek met 70 stemmen. De voormalige Zwitserse president Alain Berset kreeg 92 stemmen achter zijn naam. Om 19.30 uur is er

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De eerste resultaten van de Vlaamse toetsen zijn bekend. Daaruit blijkt dat het niet zo best gesteld is met de wiskundige kennis.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren”

Na Team Burgemeester vorige week heeft nu ook Groep 21 de slagorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt. Dat Kristof Pillaert de lijst trekt, wisten we al, maar met onder meer Stefaan Buffel, John Taillieu en de 20-jarige Michelle Cuyle lanceert de partij enkele nieuwe gezichten.
The post Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede:

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bange Duivels moeten toernooi heropstarten tegen Frankrijk

België plaatste zich woensdag tegen Oekraïne (0–0) langs een zijdeur voor de achtste finales van het EK. De angst om te verliezen leidde tot een slechte wedstrijd en kostte de Rode Duivels de groepszege. De Belgen moeten hun toernooi heropstarten tegen Frankrijk. Misschien is dat wel een goeie zaak.

Lees meer »