Rusland wil maximumleeftijd voor legerofficieren optrekken naar 70 jaar, terwijl gemiddelde levensverwachting maar 64 is

Rusland heeft een wetsvoorstel ingediend dat de maximumleeftijd voor de legerdienst moet verhogen van 51 jaar naar 65 voor gewone soldaten en 70 voor legerofficieren. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie. Het voorstel is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien de gemiddelde levensverwachting voor een Russische man maar 64 jaar is. 

Meer krantenkoppen in België

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, klaagt Netflix aan over documentaire ‘The Man with 1000 Kids’

Het gespreksonderwerp van deze zomer was ongetwijfeld de Netflix-documentaire ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. Hij klaagt de streamingdienst dan ook aan en wil bovendien dat Netflix de

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana (20) en papa Andy (51) nemen Bierhuis De Mythe over na overlijden uitbater

Op 4 juni overleed Jean-Marc Rousseau (50) totaal onverwacht. Samen met echtgenote Lies Pattijn hield hij Bierhuis De Mythe open in Wevelgem. Nu enkele maanden zal Kitana, die er jobstudente was, het populaire café opnieuw openen. “We veranderen eigenlijk niks. De Mythe moet De Mythe blijven.”
The post “Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?”

Een toeristenparking aan het station, een selectievere hotelstop en de creatie van een platform om het draagvlak voor toerisme te verhogen. Deze ideetjes kruiden het eerste luik van ons lijsttrekkersdebat bij D’s Deldycke Traiteurs in de aanloop naar de kiesstrijd in Brugge.
The post Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Hubert De Meester (96), ooggetuige van de bevrijding: “Bruggelingen juichten de Canadezen toe, maar ik zag ook beestigheden”

De Bruggelingen stonden de Canadezen toe te juichen, maar ik zag ook beestigheden: aan de Eiermarkt werd een collaborateur met een hockey stick afgeranseld. Het bloed gutste over zijn aangezicht. Dat beeld vergeet ik nooit”, zegt Hubert De Meester (96). Een ooggetuigenverslag van de laatste oorlogsdagen en bevrijding van Brugge op 12 september 1944, tachtig jaar geleden.
The post

Lees meer »