Louis Delhaize Harelbeke sluit op 1 maart de deuren: “Te hoge huurprijs”

Een klein bommetje: buurtsupermarkt Louis Delhaize Harelbeke sluit op 1 maart de deuren. De reden? “Bij nader inzien is de huurprijs te hoog”, luidt het. Louis Delhaize Harelbeke was eind 2022 de eerste handelszaak op het vernieuwde Marktplein en is nu ook de eerste die vertrekt.

In december 2022 opende de buurtsupermarkt Louis Delhaize Harelbeke de deuren op het nieuwe Marktplein. Het was de allereerste handelszaak die er zijn intrek nam met in januari 2022 een vaste lokale gerant als zaakvoerder. “Het is een meerwaarde voor het centrum”, zei schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V) toen.

Voor het eerst in jaren had het Marktplein van Harelbeke opnieuw een supermarkt: Buurtsupermarkt Louis Delhaize Harelbeke, niet te verwarren met de bekende naamgenoot. Louis Delhaize Harelbeke zette in op lokale bevolking als werknemers omdat ze de stad en de regio kenden. In de winkel van 350 vierkante meter werkten zes mensen. Het aanbod bij de buurtsupermarkt ging van vers fruit en groenten, klaargemaakte maaltijden, verse vis, vlees en charcuterie tot wijnen en huishoudproducten. De zaak had ook een bakkerijafdeling.

Huurindexatie

Dat aanbod verdwijnt echter vanaf 1 maart. Dan sluit de winkel zijn deuren. “Jammer genoeg. Blijkbaar wordt de huur sterk geïndexeerd en draaien ze niet de omzet die ze hadden gehoopt te draaien. Hopelijk krijgen we het pand heel snel opnieuw ingevuld. Toch heel belangrijk voor onze stad”, zegt schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V).

The post Louis Delhaize Harelbeke sluit op 1 maart de deuren: “Te hoge huurprijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het toestel werd warm in mijn broekzak”: zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Jeugdraad organiseert debat in aanloop van verkiezingen

Binnenkort trekken veel jongeren voor de eerste keer naar de stembus. Jeugdraad Poperinge slaat daarom de handen in elkaar om de jongeren te informeren over enerzijds de lokale politiek, maar anderzijds ook om te gaan stemmen. Met een enquête, een referendum, terrasbabbels en een debat brengen ze de bezorgdheden van de jongeren tot bij de partijen.
The post Jeugdraad

Lees meer »

“Ik ben niet meer bang om mijn vormen in de kijker te zetten”: Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af

“Ik heb een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar. “Ik

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »