LIVEBLOG PSG-SOCIEDAD (21u). PSG neemt over na dominant wedstrijdbegin van Sociedad, Mbappé mist eerste kans

PSG ontvangt in de heenmatch van de 1/8ste finales van de Champions League het Spaanse Real Sociedad. Schittert Kylian Mbappé tegen de Basken? Volg het op de voet via onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »