Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats

De leerlingen van basisschool Stimuland in de Parkstraat in Beernem hebben dinsdag geholpen bij de aanplanting van hun speelplaats. In samenwerking met de organisatie Houtland en Polders werden acht bomen en tot 360 haagplanten in de grond gestoken.

Na de opening van het nieuwe gebouw stond basisschool Stimuland nog voor een grote onderneming. De speelplaats onderging een complete metamorfose en moet in de toekomst een groene oase vol speelelementen worden. “In de eerste fase plaatsten we een zandbak en brachten we wat reliëf aan, waar de kinderen alvast in konden spelen”, legt directeur Tim Van Renterghem uit.

Daarnaast ging de school in gesprek met de leerlingen. “Zo kwamen we te weten wat ze echt graag willen. De leerlingenraad gaf aan dat ze graag meer groen willen op de speelplaats. Van een avonturenzone tot een chillnet en een wilgenhut. Uiteindelijk kwamen die ideeën ook terug in de plannen voor de vernieuwing van de speelplaats. Vandaag planten de leerlingen samen met Niek Godfroid en Leen Herrewyn van Houtland en Polders bomen en struiken op de speelplaats.”

Het aandeel beton op de speelplaats werd bij de nieuwbouw tot een minimum beperkt. “We houden ons aan de afspraken van het gemeentelijk onderwijs, daarnaast maken we ruimte voor zoveel mogelijk groen. We merken dat de kinderen zo hun fantasie de vrije loop laten gaan en allerlei verhalen verzinnen om te spelen. Op termijn bekijken we ook op welke manier het onderhoud zal geregeld worden. Er komen ook nog moestuinbakken en fruitstruiken, waardoor we ook hopen op een kleine oogst waarmee we dan een activiteit kunnen organiseren”, besluit de directeur.

The post Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

“Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”: juwelier Moens, die overvaller doodschoot, reageert na vrijspraak

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Koeman zet Xavi Simons en Frimpong op de bank, Oranje-legioen maakt indruk in Berlijn

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

“Dit zou niet mogen gebeuren op een voetbalveld”: Roberto Martínez hekelt selfie-zoekers tijdens Turkije-Portugal

Maar liefst zes veldbestormers probeerden tijdens de wedstrijd tussen Turkije en Portugal (0-3) tot bij Cristiano Ronaldo te geraken. Tot frustratie van de Portugese superster. De stewards zagen af, met een ongelukkig voorval op Gonçalo Ramos als gevolg. Portugal-bondscoach Martínez was achteraf bezorgd om zijn spelers: “We hebben het geluk dat de fans vandaag goede bedoelingen hadden.”

Lees meer »

‘Russificatie’ van Oost-Oekraïne in volle gang: “Ze proberen Oekraïense identiteit met grond gelijk te maken”

In de door Rusland bezette delen van Oekraïne vindt volop ‘russificatie’ plaats. "Ze proberen de Oekraïense identiteit met de grond gelijk te maken", zegt Rusland-correspondent Jarron Kamphorst. Dat gaat van de verdeling van Russische paspoorten en nummerplaten, tot propagandistisch onderwijs waar Poetin als een bevrijder wordt voorgesteld. Kamphorst schetst een beeld van de huidige situatie.

Lees meer »