Evelien uit Oostende vond haar professor fysica via de wiskundige match van ‘A Bit More’

Evelien Jacobs uit Oostende vond in 2019 de liefde in de armen een een professor fysica, 4,5 jaar later zijn ze verloofd en volgend jaar gaan ze trouwen. En dat dankzij het algoritme van het datingconcept A Bit More. Op 6 april start het unieke datingconcept aan een veroveringstocht in West-Vlaanderen en strijkt men neer in het Bierkasteel in Izegem. “Het algoritme dat achter A Bit More schuilgaat, zorgt al voor een unieke match. En het feit dat je elkaar echt ontmoet doet volgens mij de rest.”

Evelien Jacobs (36) is geboren en getogen in Oostende. “Ik had destijds een artikel gelezen over A Bit More. Ik vond het wel interessant en raadde het een vriend aan die al een tijdje alleen was. Die ging in de zomer in 2019 mee op weekend en was nadien erg lovend. Ik besloot me ook in te schrijven. Je moet daar toch behoorlijk wat tijd in steken.” Het is belangrijk dat je ook zo accuraat mogelijk antwoordt. Want het is op basis daarvan dat het algoritme aan het werk gaat om je te matchen aan potentiële partners. “Bij mij ging het erg snel, in september 2019 mocht ik ook al mee op weekend in het uiterste zuiden van de Ardennen. 30 dames en even veel mannen gingen op de uitnodiging in. Je zag ook meteen dat er heel wat gelijkgestemde zielen mee waren op dat weekend, ik lag ook op de kamer met een vrouw uit Brugge die ondertussen ook een vriendin is geworden.”

Het weekend bestond uit enkele dates. “Tijdens de speeddate kon je zowat iedereen wat leren kennen, daarna volgde een etentje met je beste match, vervolgens ook nog een salsa-, een yoga- én een wandeldate. Tot slot mocht je zelf ook nog een date kiezen.”

“Mijn verloofde heet Vanduyfhuyse. We willen geen kinderen en besparen die kinderen zo al een moeilijke familienaam” – lacht Evelien Jacobs

De wiskundige match tussen Evelien en Louis Vanduyfhuyse (36) was er niet helemaal. “Dat komt omdat ik duidelijk aangegeven had geen kinderwens te hebben, Louis had dat wat in het midden gelaten. Maar we kwamen elkaar wel al vlug op het spoor. Omdat ik zelf redelijk rationeel ben, werd ik gekoppeld aan ingenieur-types. Toen ik een eerste keer met Louis aan de praat geraakte, leek hij meer het verkoperstype. Hij is erg vlot.”

Maar ook erg slim, bleek achteraf. Louis werkt als professor fysica bij UGent. “Op de wandeldate vonden we elkaar en toen ik me op de bus wat onwel voelde, bekommerde hij zich om mij. Tegen het einde van het weekend was het voor mij duidelijk, maar toen ik met die vriendin terug reed naar West-Vlaanderen, dacht ik dat ik al gedumpt was. Hij had afscheid genomen met de mededeling dat we elkaar wel nog zouden horen, maar we hadden geen gegevens van elkaar. Maar toen we thuis arriveerden, merkte ik dat hij me via Messenger had gecontacteerd.”

Corona stond voor de deur, dus gingen ze snel samenwonen

En vanaf toen ging het erg snel. “We stonden al tamelijk ver in onze kennismaking, maar dan was er plots corona. Het was of elkaar niet of nauwelijks zien, of gaan samenwonen. We kozen voor het laatste. Hij is van Deinze en heeft vast werk in het Gentse, ik had toen nog geen vaste job. De keuze viel dus op Destelbergen. Nu geef ik zelf in Brussel les aan verpleegkundigen in spe.” Na 4,5 jaar zijn er nog geen kinderen en gaan die er in principe niet komen. “Misschien gelukkig maar met een familienaam als Vanduyfhuyse, we zullen de kinderen het besparen om dat te leren schrijven. We hebben wel honden en hebben het goed samen. We zijn ondertussen verloofd en volgend jaar gaan we trouwen. De match is er dus duidelijk, hij is niet enkel erg intelligent, hij blijft daar bovendien ook erg bescheiden bij.”

Daten via A Bit More, Evelien raadt het iedereen aan. “Wij zijn al een generatie waar heel wat van onze vrienden hun partner leerden kennen via Tinder en co, maar A Bit More biedt het voordeel dat de wetenschap er ook een rol in speelt, maar dat je bovendien ook de mensen in levende lijve leert kennen. Het is die combinatie die het hem doet.” En tot slot wilden we wel eens weten hoe de haar prof fysica denkt over het algoritme achter A Bit More. “Hij snapt dat natuurlijk beter dan ons, hij heeft het er ook over gehad met Evelien Tanghe, de dame achter A Bit More.”

En wat staat er op het programma op Valentijnsdag? “Ik ga hier straks lekker Valentijnsgebak kopen bij de bakker. En we zijn vanavond allebei samen thuis…”

The post Evelien uit Oostende vond haar professor fysica via de wiskundige match van ‘A Bit More’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Tot twee keer toe ontvluchtte Alain L. (60) een politiecontrole en telkens kwam het tot een wilde achtervolging. Daarbij ramde de Lichterveldenaar zelfs een politiecombi. De man, die verslaafd is aan de ‘zombiedrug’ flakka, krijgt nu vier jaar cel.
The post Zware celstraf voor Lichterveldse ‘zombiedrug’-verslaafde die politiecombi ramde tijdens achtervolging: “Hij begon al op zijn zesde met drugs”

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »