Broers Harm en Lennert Vansteenkiste maken het mooie weer bij WS Lauwe: “Altijd samen uit, samen thuis”

Vorige zondag, na de zege tegen buur SV Wevelgem City was het feesten geblazen bij WS Lauwe. Met deze zege nestelt White Star zich stevig op de tweede plaats die bij de eindafrekening mogelijk recht geeft op promotie naar derde afdeling. De broers Lennert en Harm Vansteenkiste zeggen alleszins niet neen tegen een overstap naar de nationale reeksen.

Lennert Vansteenkiste is op het middenveld de Lauwse sleutel op de deur. De bijna 28-jarige Lauwse kapitein leest het voetbal en is de stuwende kracht van White Star. Als Lauwenaar was het niet meer dan logisch dat hij een aansluitingskaart tekende bij de Lauwse geel-zwarten. “Tot Lorenzo Staelens mijn ouders kon overhalen om mijn jeugdopleiding bij Exelsior Moeskroen te slijten”, doet de oudste van het broederpaar zijn verhaal. “Ik ben er zeven jaar gebleven, mocht er genieten van een uitstekende opleiding. Nadat Moeskroen failliet werd verklaard, koos ik voor Zwevegem. Ik kwam er in een totaal vreemde omgeving terecht, maar vond er al snel mijn draai. Na drie seizoenen Zwevegem zette ik de stap naar RC Lauwe. Aan de Lauwse statie ben ik drie seizoenen gebleven. Het waren drie mooie seizoenen onder T1 Fanny Schamp om in te kaderen. Daarna droeg ik gedurende een seizoen de kleuren van VK Dadizele, stapte mee in de fusie met Roeselare. Bij het nieuwe SK Roeselare-Daisel mocht ik zelfs een promotie vieren naar derde afdeling.”

Peetvader

Ondertussen is Lennert Vansteenkiste aan zijn tweede seizoen bezig bij WS Lauwe, waar hij herenigd werd met zijn jongere broer Harm. “Samen uit, samen thuis”, lacht Lennert. “Geestig is dat. Voor Harm ben ik zowat zijn peetvader. Hij kijkt naar mij op en slaat mijn goed bedoelde raadgevingen niet in de wind. Maar soms heeft hij ook zijn eigen willetje, en hij kan wel eens dwars liggen. Niet abnormaal als je jong bent en het is stil waar het nooit waait. Doorgaans is onze relatie op en naast het veld uitstekend. Naast Harm is er ten huize Vansteenkiste nog een derde broer, Wout. Die is iets jonger dan ik, maar heeft het niet op voetbal begrepen. Wout heeft het meer voor atletiek. En er is ook nog onze kozijn Aaron Couckuyt. De man die bij ons voor de doelpunten moet zorgen. De vorige weken was hij goed bezig. De titel zal niet meer voor ons weggelegd zijn, maar zijn neus voor goals kan ons goed van pas komen in de strijd om de tweede plaats.” Voor zijn dagelijks brood werkt Lennert Vansteenkiste als manager bij de Deense Firma DSV Road, gevestigd op de Rekkemse LAR. “Een gevarieerde en bijwijlen een stresserende job. Maar ik kom er wel aan mijn trekken.” De immer goedlachse Harm is met zijn 21 jaar het kakkernestje van de drie broers. De benjamin van de Vansteenkistes kreeg dit seizoen al heel wat met pech af te rekenen. “Het was altijd wat”, sakkert Harm. “Een snertseizoen. Pas sinds een tweetal weken ben ik opnieuw volledig fit. Met mijn broer Lennert zijn we als twee handen op één buik. Dat ik soms wel eens averechts zou doen? Kan gebeuren, maar meestal volg ik zijn goede raad op. Tenslotte heeft hij al meer voetbalwatertjes doorzwommen. Lennert ben ik al van kleins-af gevolgd. Eerst naar Moeskroen, later speelde ik bij Waregem en Kortrijk. Ondertussen ben ik al meerdere jaren naar mijn moederclub teruggekeerd. Vorig seizoen hebben we op een haar na de titel gemist. En ook dit seizoen zal die eerste prijs niet voor ons bestemd zijn. Maar die tweede stek mogen we niet meer uit handen geven.”

Vurigste supporter

Harm Vansteenkiste is niet alleen op het veld een bezig baasje, ook in de liefde staat hij zijn mannetje. Samen met zijn vriendin Charlotte studeert hij aan het Kortrijkse Hogeschool Vives voor sales manager in de verkoop. “In Vives hebben we elkaar leren kennen”, vertelt Harm. “Het klikte meteen. Charlotte is ook mijn vurigste supporter. Vorige week heb ik haar getrakteerd voor haar verjaardag met een etentje in Leuven. Iedere wedstrijd tekent ze present om mij een hart onder de riem te steken. Dat doet deugd. Maar vooral mijn beide ouders zijn onze hevigste supporters. Zij zijn fanatiek van het spelletje bezeten. Voetbal is dan ook de voertaal ten huize Vansteenkiste. In dat warme nest worden na de wedstrijden meerdere verlengingen gespeeld. Leuk is dat”, besluit Harm Vansteenkiste. (FV)

Zondag 18 februari om 15 uur: WS Lauwe-FC Varsenare.

The post Broers Harm en Lennert Vansteenkiste maken het mooie weer bij WS Lauwe: “Altijd samen uit, samen thuis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. Het gaat om een geval van shaken baby. De zaak is bijzonder schrijnend, blijkt uit het feit dat L.D. zelf haar jeugd doorbracht in instellingen. “Ze leerden met tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.
The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag appeared first on KW.be.

Lees meer »