Boze boeren blokkeren het kruispunt aan de Blauwe Toren in Brugge

Ontevreden landbouwers hebben woensdagnamiddag het kruispunt aan de Blauwe Toren in Brugge geblokkeerd. De actie zorgt volgens de politie voor de nodige files. Voorlopig is er geen omleiding voorzien, omdat de landbouwers beloofd hebben om de actie te beperken tot enkele uren.

Woensdagmiddag rond 14 bezetten ontevreden landbouwers met tractoren het kruispunt aan de Blauwe Toren in Brugge. Volgens de woordvoerder van de lokale politie leidt deze filterblokkade tot veel verkeershinder: “Enkel de auto’s van de hulpdiensten worden doorgelaten.”

Twintig tractoren

Met een twintigtal tractoren blokkeerden de boeren de op- en afritten van de rotonde. Ook aan de kant van Zuienkerke werd een blokkade opgetrokken. Tal van vrachtwagens moeten daar passeren, op weg naar de haven van Zeebrugge. Automobilisten die van Blankenbergse naar Brugge rijden en de klanten van de winkels van B Park, zitten ook strop.

De filterblokkade kwam er omdat gesprekken met de Vlaamse regering voorlopig tot niets leiden. Als alles volgens plan verloopt, zou de blokkade binnenkort opgegeven worden. (JVM/SVK)

The post Boze boeren blokkeren het kruispunt aan de Blauwe Toren in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference naar Concertgebouw Brugge: “Dank burgemeester om langs te komen en op voorhand al sorry”

Kevin Rombaux alias ‘De Mugge van Brugge’ zal zich rustig moeten houden op oudejaarsavond 2024 en nieuwjaarsdag 2025, want op maandag 2 januari 2025 staat hij met zijn nieuwe eindejaarsconference ‘Ejjet g’hoârd’ voor de allereerste keer in het Concertgebouw van Brugge. Vooraf zijn er try-outs in Brugge, Zeebrugge en Sijsele.
The post ‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference

Lees meer »

Zes verkozenen vervangen in gemeenteraad van Koksijde de voorbije zes jaar: geen nieuwe schepen uit respect voor overleden Dorine Geersens

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Koksijde, zetelen er vandaag nog 21 in de gemeenteraad.
The post Zes verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Twee bestelwagen en woning vatten vuur na ontploffing, volgens buren door molotovcocktail: buurtbewoner naar ziekenhuis

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene zijn zondagochtend twee bestelwagens uitgebrand. Ook een woning liep schade op. Een buurtbewoner moest met rookintoxicatie afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

Briljant voor Willy en Esther

Willy Dochy (87) en Esther Page (85) uit Lo waren op 7 september 65 jaar getrouwd. Ze zijn allebei in Poperinge geboren, Willy op 20 februari 1937 en Esther op 21 maart 1939. Het koppel leerde elkaar kennen op de kermis in Lo. Ze trouwden op 7 september 1959 en vestigden zich op de boerderij
The post Briljant voor

Lees meer »