27 jongeren tijdens skivakantie met Kazou in Frankrijk in ziekenhuis opgenomen na CO-vergiftiging

In totaal 27 jongeren die met Kazou op skivakantie zijn in Frankrijk, zijn dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht wegens CO-intoxicatie. Dat is woensdag bevestigd door Kazou, na eerdere berichtgeving door HLN en VTM.

Het voorval deed zich voor bij een groep van 51 West-Vlaamse jongeren van 15 en 16 jaar. Ze waren met Kazou, een dochter van mutualiteit CM, op skivakantie in Saint-Jean-de-Maurienne, in de Franse Alpen.

“Dinsdagavond rond 17.30 uur was de kok onwel geworden, waarna de ambulance werd gebeld”, zegt Florence Slock, persverantwoordelijke van Kazou. De kok moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Omdat het om een CO-vergiftiging bleek te gaan, werd beslist alle jongeren te evacueren en te testen. Bij 27 van de 51 jongeren werd een hoge concentratie CO in het bloed vastgesteld. Zij werden naar twee ziekenhuizen in de buurt overgebracht.

Woensdag zijn alle jongeren kunnen terugkeren naar het skiverblijf. “Het centrum is ook weer goedgekeurd”, zegt Slock. “De oorzaak was een lek aan een kookvuur, maar dat is intussen hersteld.”

De jongeren die niet in het ziekenhuis werden opgenomen, staan woensdag weer op de latten. De anderen rusten nog uit, maar zullen ook hun skivakantie voortzetten.

De ouders zijn op de hoogte gebracht, meldt Kazou nog.

The post 27 jongeren tijdens skivakantie met Kazou in Frankrijk in ziekenhuis opgenomen na CO-vergiftiging is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Carpetright vraagt faillissement aan: 16 winkels blijven gesloten

Carpetright België vraagt het faillissement aan. De 65 werknemers van de Belgische tak van het bedrijf werden deze ochtend bijeen geroepen op de hoofdzetel, en kregen te horen dat het bedrijf de activiteiten stopzet. De 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn deze ochtend niet opengegaan en ook de webshop blijft gesloten.

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »