“Voor jongeren en volwassenen”: theaterworkshops verspreid over de Westhoek

Na de succesvolle editie van de ‘Tegenlicht. Theaterworkshops in de Westhoek’ in 2023 slaan CO7, OPENDOEK, stad Ieper, stad Poperinge en Theaterbende PROT voor de derde keer de handen in elkaar om in het voorjaar van 2024 een reeks theaterworkshops te organiseren. De workshops zijn verspreid over de Zuidelijke Westhoek, van Langemark-Poelkapelle tot Beselare.

Dit voorjaar kunnen theaterenthousiastelingen zich opnieuw verwachten aan zeven uiteenlopende workshops verspreid over diverse locaties in de regio. De laagdrempelige workshops, waarin theater in al zijn vormen aan bod komt, staan open voor iedereen. Theaterervaring is geen vereiste.

“Ik nam deel aan theaterworkshops waarin jongeren tussen 14 en 18 jaar, met of zonder ervaring, leerden experimenteren met taal, mimiek, tekst, lichaamsexpressie…”, vertelt Janne Samyn, die deelnam aan de eerste reeks theaterworkshops. “De eerste workshop was al een echte openbaring. De kriebels in mijn buik waren vonkjes geworden, ik kon niet wachten tot de volgende.”

Jongeren en volwassenen

“Naast de workshop specifiek voor jongeren zijn er ook workshops voor volwassenen. In de workshop Stemgebruik leert Kristel Laheye, die je misschien al aan het werk hoorde voor Nickelodeon Vlaanderen, hoe je optimaal je stem kunt gebruiken. Evelien Van Hamme, bekend van de serie ‘Dertigers’, leert je hoe je moet acteren voor de camera”, klinkt het bij de organiserende partners.

“Wil je zelf acteren of wil je liever achter de schermen werken? Benieuwd hoe je je lichaam in de strijd kunt gooien op het podium? Schuilt er een musicalster in jou? Wil je leren hoe je met licht een sfeer op het podium creëert? Dit alles komt aan bod tijdens deze reeks workshops. Het volledige aanbod kan je online terugvinden. Je kan online inschrijven voor één of meerdere workshops.”

Deelname aan elke cursus bedraagt 10 euro. Bij de workshops kan ook het UiTPAS-tarief toegepast worden. Vooraf inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt en raken heel snel ingevuld.

Workshop

Op zaterdag 10 februari van 10 tot 17 uur is er de workshop ‘Licht’ van Jan Casier in CC Het Perron in Ieper. In de danszaal op de Vroonhofsite van Poperinge is ‘Fysiek theater’ van Pieter Meuleman op donderdag 30 mei van 19.30 tot 22.30 uur. Evelien Van Hamme geeft de workshop ‘Acteren voor camera’ op zaterdag 17 februari van 13 tot 18 uur in CC Ghybe in Poperinge.

‘Impro Comedy’ van Pieter Beck staat op dinsdag 23 april van 19.30 tot 22.30 uur in OC De Leege Platse in Beselare op de agenda. Op 6, 13, 20 maart van 19.30 tot 22.30 uur kan je deelnemen aan de workshop ‘Proeven van musical’ van Ann Van Kerschaver in De Hazebrug in Langemark – Poelkapelle. Bastiaan Maertens brengt de workshop ‘Spoken word’ op donderdag 16 mei van 19.30 tot 22.30 uur in jeugdhuis JOC in Ieper. Op maandag 22 april van 19.30 tot 22.30 uur is er de workshop ‘Stemgebruik’ van Kristel Laheye in Vleeshuis in Ieper.

The post “Voor jongeren en volwassenen”: theaterworkshops verspreid over de Westhoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slechts 3 op 10 tieners die al seks hebben, gebruiken condoom: “Het zou makkelijker moeten zijn, het is gewoon te duur”

Van de tieners die al seks hebben, gebruiken er maar drie op de tien altijd een condoom. Expertisecentrum Sensoa heeft daar onderzoek naar gedaan. De zestien tot zeventienjarigen, daarover gaat het, staan dan wel positiever tegenover het condoom, de meerderheid gebruikt hem niet. De reden? Eén op de drie jongeren vindt ze te duur. “Het zou niet zo veel mogen

Lees meer »

Wim Aernoudt trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Ieper-Oostende-Diksmuide

De Gistelse schepen en huidig provincieraadslid Wim Aernoudt (56) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Ieper-Oostende–Diksmuide. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en alleen nuttige investeringen”, stelt Wim Aernoudt. De lijst van N-VA bestaat verder

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vrijdag won een Belg ruim 149 miljoen euro met Euromillions. Zijn of haar identiteit blijft geheim, maar wij hebben een vermoeden…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Harry schakelt adviseurs in om terugkeer naar koningshuis te realiseren: “William lacht hartelijk met dat plan”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil,

Lees meer »

Dit is het eerste wat winnaar van 149 miljoen (EuroMillions) te horen krijgt: “Zeg het tegen niémand. Zelfs niet je kinderen”

Een landgenoot is sinds vrijdagavond 149 miljoen rijker. Wie de m/v/x is die EuroMillions won, is op dit moment nog onbekend. Wat wel vaststaat, is dat hij of zij één van de komende dagen aan tafel zal zitten met Patricia Pen (49). De Brusselse is sinds een half jaar winnaarsbegeleider bij de Nationale Loterij. Welk advies geeft zij de gelukkige

Lees meer »

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »