Vlaams Belang rekent erop dat de kiezers opnieuw drie Brugse partijgenoten naar de parlementen sturen

Vlaams Belang heeft dinsdag op de Burg, in de schaduw van het stadhuis, zijn Brugse kandidaten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 9 juni bekend gemaakt. Lijsttrekker voor Europa is huidig Europarlementslid Tom Van Den Driessche, die ook de lijst duwt voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

De partijraad van het Vlaams Belang heeft alle kieslijsten ‘unaniem’ goedgekeurd. De Brugse afdeling levert enkele ervaren kandidaten en rekent erop om de partij, met Tom Van Den Driessche, Stefaan Sintobin en Yves Buysse, opnieuw drie parlementsleden af te leveren. Een belangrijk gegeven in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen, waarvoor Stefaan Sintobin zichzelf opwerpt als kandidaat-burgemeester.

Europese lijst

Tom Vandendriessche (45), een master in de politieke wetenschappen en in de bedrijfseconomie, is lijsttrekker voor de Europese verkiezingen en lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen. Professioneel is hij hoofd van de studiedienst van Vlaams Belang en Europees parlementslid.

Vlaamse lijst

Op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen prijkt huidig Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (64) op de derde plaats. Hij is tevens fractieleider in de Brugse gemeenteraad en werd onlangs nog genoemd als één van de actiefste raadsleden.

Jurist Yves Buysse (55) staat op de vierde plaats. Ook hij zetelt al in het Vlaams Parlementslid. Als Algemeen Secretaris is hij bij het nationale Partijbestuur verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en de begeleiding van alle juridische dossiers.

Ignace Lowie (65), gepensioneerd ambtenaar en gewezen federaal volksvertegenwoordiger, is lijstduwer op de Vlaamse lijst. Hij is een verloren zoon, want deze West-Vlaming zetelde twaalf jaar in de Antwerpse provincieraad, alvorens naar de kustprovincie terug te keren.

Inge Vanpaeschen (72), die de 14de plaats bij de opvolgers krijgt, ruilde Knokke-Heist voor Zeebrugge. Deze alleenstaande moeder met vier kinderen keerde op haar 55ste terug naar de schoolbanken om met succes de professionele bacheloropleiding Cosmetische Wetenschappen en de opleiding Farmaceutisch Technisch Assistent te volgen.

Federale lijst

Gemeenteraadslid An Braem (41) bekleedt de 8ste plaats op de federale lijst. De Zeebrugse redersvrouw Ingeborg Van Acker (58)kreeg de 10de plaats toegewezen. Jonathan Haeyaert (24), de jongste kandidaat, heeft de 3de plaats bij de opvolgers. Hij is de voorzitter van de afdeling Brugge en probeert om de nationale verjongingsoperatie ook in Brugge ingang te doen vinden. Jong, Vlaams en rebels, zo omschrijven zijn oudere partijgenoten hun lokale voorzitter……

The post Vlaams Belang rekent erop dat de kiezers opnieuw drie Brugse partijgenoten naar de parlementen sturen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik kreeg al eens een bierblikje naar mijn hoofd”: Stad Oostende controleert voor een laatste keer deze zomer sluikstorters op het strand

In de zomermaanden voerden gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en de lokale politie zes acties uit op het achterlaten van afval en sluikstorten in Oostende. Zeker sinds de immense afvalberg die op 12 augustus op het strand achterbleef, zijn ze extra alert. Nu de zomer op zijn einde loopt, trokken enkele medewerkers van OVAM en gemeentelijke vaststellers van Stad Oostende nog een

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, klaagt Netflix aan over documentaire ‘The Man with 1000 Kids’

Het gespreksonderwerp van deze zomer was ongetwijfeld de Netflix-documentaire ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. Hij klaagt de streamingdienst dan ook aan en wil bovendien dat Netflix de

Lees meer »

Els (62) maakte route die haar overleden man eert: “Piet zou hier glunderen”

“Hoor, iedere boom die hier elk jaar weer ontluikt, fluistert nu zijn naam.” Een haiku op een bank met zicht op Heuvelland herinnert aan Piet Hardeman (79), de groene wandelpionier die vorig jaar onverwacht overleed. Els Geeraert (62) maakt nu een wandelroute via RouteYou langs paden en natuur die haar man hielp uitbouwen.
The post Els (62) maakte route

Lees meer »

Dood van Cloé (28) in Thailand komt hard aan in Holsbeek: “Ik hoorde haar enkele weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Ik hoorde haar een paar weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”, klinkt het bij een vriendin.

Lees meer »

Marie (23) pakt eerste zege en is meteen provinciaal kampioen

Aangename verrassing zaterdag in Hulste. Marie Vandecasteele (23) zette het West-Vlaams kampioenschap voor vrouwen elite naar haar hand. Voor de renster van het KDM-Pack Cycling Team de eerste zege in haar carrière.
The post Marie (23) pakt eerste zege en is meteen provinciaal kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Hernieuwde Ringlaan in Wenduine feestelijk geopend

Begin deze week ging de laatste fase van de heraanleg van de Ringlaan (N34) in Wenduine in. Daarmee komt het einde voor de bewoners nu echt in zicht, en daarom organiseerden het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer op vrijdag 6 september een feestelijke heropening voor de buurtbewoners. De Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan zorgde voor een sfeervol wandelconcert

Lees meer »