Verbod op onverdoofd slachten niet in strijd met Europees Verdrag voor Rechten van de Mens

Het Vlaamse en Waalse verbod op het rituele slachten van onverdoofde dieren is niet in strijd met het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg dinsdag geoordeeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Dichteres Delphine Lecompte kraait als een haan op de Markt van Brugge om samen met GAIA wreed dierenleed van eendagskuikens aan te kaarten

Vrijdagnamiddag kraaide dichteres Delphine Lecompte ‘kukeleku’ op de Markt in Brugge. De Brugse schrijfster nam plaats in de Egg Mobile en ondertekende de audiopetitie van GAIA. De dierenrechtenorganisatie wil op die manier druk uitoefenen op beleidsmakers en supermarkten: “Er moet een einde komen aan de wrede praktijken van het vergassen en levend verbrijzelen van kuikens.”
The post Dichteres Delphine

Lees meer »

Triatlon terug volgens originele concept

Op zondag 4 augustus heeft in en rond het Klein Strand en op de site van het Vrijetijdscentrum in Jabbeke een triatlon plaats. Organisator BRO.GO Sports dient na vijf jaar terug te keren naar het originele concept met een sprintwedstrijd en een race over een kwartafstand.
The post Triatlon terug volgens originele concept appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingang openluchtmuseum Bokrijk wordt helemaal vernieuwd

De site rond het Poorthuis in Bokrijk, dat is de ingang via parking 2, wordt helemaal vernieuwd. De zone rond het gebouw wordt een volwaardige ingang voor het museum in Genk. Er komt een plein waar bezoekers een terrasje kunnen doen of waar groenten uit de moestuintjes van Bokrijk verkocht kunnen worden.

Lees meer »

“Dit is een kutsituatie”: Marten Van Riel haalt in videoboodschap aan fans stevig uit na “respectloze” beslissing om triatlon uit te stellen

De beslissing om de olympische triatlon uit te stellen, schiet duidelijk in het verkeerde keelgat bij Marten Van Riel. Onze landgenoot reageert nu ook in een videoboodschap aan zijn supporters snoeihard. “Een schandaal voor het triatlon”, noemt Van Riel het. Eerder op de dag was hij al niet mals voor de organisatie in een reactie op Instagram.

Lees meer »

André Breckx (87), voorzitter van Seniorenadviesraad in Knokke-Heist, overleden: “Hij zette zich decennialang in voor het verenigingsleven”

André Breckx, voorzitter van de Seniorenadviesraad in Knokke-Heist, is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. André was ook ondervoorzitter van de Vriendenkring Oud Kolonialen Knokke-Heist en van de Vriendenkring Voormalige Force Publique.
The post André Breckx (87), voorzitter van Seniorenadviesraad in Knokke-Heist, overleden: “Hij zette zich decennialang in voor het verenigingsleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »