Twee bestuurders verliezen rijbewijs na ongeval waarbij ze onder invloed zijn

De politie Kouter moest de afgelopen dagen tweemaal tussenbeide komen voor een verkeersongeval in Ichtegem. Daarbij waren de bestuurders telkens onder invloed en werd hun rijbewijs ingehouden.

Het eerste ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.45 uur in de Zedelgemsesteenweg. Een 21-jarige man uit Aartrijke reed met zijn personenwagen op de Zedelgemsesteenweg in de richting van Eernegem. Hij verloor om ongekende reden de controle over zijn stuur en kwam in de gelijkgrondse grasberm aan de overzijde van de weg terecht. Daarna eindigde hij uiteindelijk in de gracht. Hij werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en legde een ademtest ‘alarm’ af. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden. Zijn wagen was niet meer rijvaardig en werd getakeld.

Snelheidsremmer

Ook zondagavond rond 19 uur moest de politie uitrukken naar ongeval, dit keer in de Arthur Coussensstraat. Een 69-jarige vrouw uit Kortemark reed er met haar personenwagen in de richting van de Diksmuidebaan. Ter hoogte van de snelheidsremmer aan het kerkhof reed ze deze voorbij langs de kant voor het tegenliggend verkeer. Een 50-jarige man uit Ichtegem reed op dat moment met zijn personenwagen in de tegenovergestelde rijrichting en probeerde de wagen van de 69-jarige bestuurster nog te ontwijken wat echter niet lukt. Zijn wagen werd in de bestuurdersflank aangereden. Geen van beide bestuurders raakte gewond. De 69-jarige bestuurster was wel onder invloed van alcohol. Ze legde een positieve ademtest af waarna haar rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken. (JH)

The post Twee bestuurders verliezen rijbewijs na ongeval waarbij ze onder invloed zijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »