Toneelgroep De Wirrewarre zorgt voor komische toestanden bij de gynaecoloog

Toneelgroep De Wirrewarre brengt Riftje Raftje, een komedie van de hand van Henk Debal. Het stuk speelt zich af bij gynaecoloog Raf. De toneelgroep staat vijf keer op de planken in het Dorpshuis in Jonkershove.

Het verhaal start met gynaecoloog Rafael, die in slechte financiële papieren zit. Voor de drie vrouwen in z’n leven wil hij echter de schijn hoog houden, en hij wordt zonder hun medeweten drugsdealer en verhuurt ook nog de bovenverdieping van zijn woning. Wanneer zijn schoonmoeder komt inwonen, de dochter met haar nieuw lief thuiskomt, en de wijkagent te veel over de vloer komt, komt hij in nauwe schoentjes te staan. En dan moet de miserie nog beginnen…

Met hert en ziel

Het is een stuk van de hand van Henk Debal (50). Hij begon op z’n dertiende te presenteren op de Vrije Radio Ieper, waardoor hij de jongste radiopresentator van Vlaanderen was. Hij is heel sociaal geëngageerd en zit in heel wat verenigingen. Sinds zijn achttiende speelt Debal ook toneel bij de toneelgroep ‘Met hert en ziel’, waarbij hij ook regisseert en waarvoor hij al twaalf komische toneelstukken heeft geschreven; voorts schreef hij ook een theaterwandeling over de Eerste Wereldoorlog.

Wirrewarre, de naam die werd gekozen voor de toneelgroep, komt van een gedicht van Hans Andreus over een diertje: de wirrewarre. De groep bestaat sinds 1997 en speelt sinds 2010 in het Dorpshuis in Jonkershove, telkens weer met een komedie.

Geheim in gevaar

Dit jaar staan Johan Cuvelier, Ann Robeir, Emmanuel Abeele, Nel Cuvelier, Pieter Desodt, Thimothy Everaert, Evita Fraeyman, Ingrid Vandewaetere, José Vanderhaeghe en Windy Beeckaert op de planken.

De komedie Riftje Raftje is een opeenstapeling van misverstanden, ongevraagde bezoekers die het geheim van de gynaecoloog in gevaar brengen, kortom de komische toestanden volgen elkaar op. Een stuk dat opnieuw de zaal zal laten bulderen van het lachen, een avond om alle stress van het dagelijks leven van zich af te zetten.

De speeldata zijn vrijdag 1 maart, zaterdag 2 maart om 20 uur, zondag 3 maart om 16 uur, vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart om 20 uur. Kaarten zijn te bestellen bij www.ticketwinkel.be Ze kosten 10 euro.

The post Toneelgroep De Wirrewarre zorgt voor komische toestanden bij de gynaecoloog is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »