Quindo groeit en opent nieuwe audiovisuele studio met een GreenKey-scherm

Lions Club Liederik Harelbeke, een serviceclub met een sterke maatschappelijke betrokkenheid, steunt Quindo en financierde de volledige inrichting van hun nieuwe audiovisuele studio. “Quindo groeit. We bereiken steeds meer jongeren in allerlei projecten en gaan aan de slag met andere mediavormen”, zegt coördinator Broos Claerhout.

In 2023 bereikte Quindo zo’n 1.400 jongeren. Door middel van storytelling en mediaproductie leren ze in actieve sessies hun verhaal structureren en te brengen in verschillende mediavormen zoals podcasts, radioshows, video’s of fotoreeksen. “Onze locatie werd te klein én we zien steeds meer vragen en projecten met nadruk op foto en video”, vertelt Broos Claerhout. Met een groeiend bereik en een steeds evoluerend medialandschap, was er behoefte aan nieuwe ruimtes.

“Onze locatie werd te klein én we zien steeds meer vragen en projecten met nadruk op foto en video” – Broos Claerhout

Quindo kreeg van Stad Kortrijk en Howest twee nieuwe lokalen ter beschikking in Muziekcentrum Track en opende op 13 februari een audiovisuele studio dankzij de integrale steun van Lions Club Liederik Harelbeke en een jongerenliving met de steun van Matexi. De Creative Studio is modulair, uitgerust met een GreenKey-scherm, camera’s, belichting en audioapparatuur, waardoor het geschikt is voor verschillende media.

Op 13 februari opende Quindo ook hun jongerenliving met de steun van Matexi © MD

Lions Club Liederik volgt Quindo op de voet en zag in het nieuwe project de uitgelezen kans om hun sociale impact te vergroten. “Het is onze missie om financiële gaten te vullen en het leven van iedereen beter te maken. Wij dragen jeugd, inclusie en cultuur hoog in vaandel, drie pijlers die samenkomen bij Quindo. We waren zeer onder de indruk van wat hier leeft en gebeurt. Bij Quindo leren allerlei jongeren zelf achter het stuur van hun verhaal te kruipen. Naast verschillende vaardigheden geeft dat ook een serieuze boost aan hun zelfvertrouwen” vertelt Jan Bonte van Lions Club Liederik. “Tijdens de rit naar huis hadden we al besloten het project helemaal te sponsoren. We zijn trots op de studio en wensen Quindo veel succes. Doe zo voort, wij supporteren aan de zijlijn.”

“Wij dragen jeugd, inclusie en cultuur hoog in vaandel, drie pijlers die samenkomen bij Quindo. We waren zeer onder de indruk van wat hier leeft en gebeurt” – Jan Bonte

De Creative Studio stelt jongeren in staat om met state-of-the-art materiaal aan de slag te gaan. “De nieuwe studio zal gebruikt worden in allerlei projecten, maar zeker ook voor jongeren met ideeën. Goesting om eens te komen kijken? Geef een seintje!” vult Blixa Declerck aan, jeugdwerker bij Quindo.

The post Quindo groeit en opent nieuwe audiovisuele studio met een GreenKey-scherm is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »