Na oproep krijgt Elena (4) maar liefst 246 verjaardagskaartjes: “We hoopten op 20, maar het werd een nulletje meer”

13 februari was een wel heel speciale datum voor Elena. Ze werd er niet alleen 4, ze vierde ook al een jaar zonder epilepsieaanval. Voor die gelegenheid lanceerde haar mama Marie een oproep om een verjaardagskaartje te sturen. En dat werd massaal gedaan.

“Volgens de artsen waren we haar tweemaal bijna kwijt als we er niet vroeger bij waren geweest. Ze had een aanval in haar bedje en kwam even niet meer terug. Dat heeft er echt ingehakt”, vertelde Marie (25) uit Wevelgem eerder.

Zeldzame vorm van epilepsie

Op 13 februari 2020 werd ze mama van Elena. Een klein wonder, want toen Marie 23 weken zwanger was, kon een vroeggeboorte enkel voorkomen worden na een risicovolle ingreep. Maar ook daarna liep het niet zoals het moest. Bleek dat Elena een zeldzame vorm van epilepsie had. “Er kwam aan het licht dat ze een zeldzame vorm van epilepsie heeft. Het lijkt alsof ze in slaap valt. Als je echter haar ogen opent, zie je haar wegdraaien.”

Na een twee jaar durende zoektocht naar de juiste medicatie, werd uiteindelijk de goede behandeling gevonden. Nu is Elena één jaar epilepsievrij. Bovendien werd het goedlachse meisje op 13 februari 4 jaar. Een dubbel bijzondere datum en daarom hoopte mama Marie dat Elena massaal verjaardagskaartjes zou krijgen.

Zelfs kaartjes uit Nederland

Ze lanceerde een oproep in deze krant en daar werd duidelijk gehoor aan gegeven. Elena mocht maar liefst 246 verjaardagskaartjes ontvangen. “We hoopten op 20, maar het werd een nulletje meer”, lacht Marie. “Elke keer ze de brievenbus leegmaakte of wanneer de postbode vrolijk aanbelde, was onbeschrijflijk.”

De kaartjes kwamen van overal. “We kregen er uit elke provincie van Vlaanderen en zelfs vanuit Nederland. Heel wat bedrijven stuurden een kaartje en ook het team van SOS Piet deed de moeite. En misschien komen er straks wel nog toe?” (JDr)

The post Na oproep krijgt Elena (4) maar liefst 246 verjaardagskaartjes: “We hoopten op 20, maar het werd een nulletje meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Ophef in internationale media: Nederlandse beachvolleyballer die werd veroordeeld voor verkrachting 12-jarige mag nu meedoen aan Olympische Spelen

In de buitenlandse media is er consternatie ontstaan over de kwalificatie en deelname van Steven van de Velde (29) aan de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse beachvolleyballer werd in 2016 namelijk veroordeeld voor de verkrachting van een twaalfjarig meisje in Milton Keynes in Engeland. Van de Velde was negentien jaar oud op het moment van de feiten.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »