Minister Weyts investeert ruim 150.000 euro in Kortrijkse scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 155.609 euro in scholen in Kortrijk. VBS Spes Nostra ontvangt middelen voor de vestigingen in de Schoolstraat, Koffiestraat en Steenstraat. Daarnaast ontvangt ook RHIZO Lifestyleschool een extra subsidie. Dit geld is bestemd voor renovatiewerkzaamheden.

De investeringen worden gerealiseerd via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). De vrije kleuterschool Spes Nostra in Heule bij Kortrijk krijgt een verhoging van een eerder toegekende subsidie voor de uitbreiding met extra klassen, een polyvalente ruimte en een zorgklas. De vrije basisschool Spes Nostra in de Koffiestraat in Heule ontvangt 41.352 euro voor de constructie van extra lokalen. Voor het installeren van twee regenwaterputten ontvangt de Vrije Basisschool Spes Nostra in de Schoolstraat 102.023,72 euro. Tot slot krijgt de RHIZO Lifestyleschool een subsidie van 12.232,90 euro voor het compartimenteren van de traphallen.

Tevreden reacties

Kelly Detavernier, Kortrijks schepen van Onderwijs: “Ik ben enthousiast over de nieuwe financieringsgolf uit Vlaanderen voor de schoolinfrastructuur in Kortrijk. Continu investeren in hoogwaardige onderwijsfaciliteiten is cruciaal voor de ontwikkeling van onze jeugd.”

Luc Veramme, ondervoorzitter van het schoolbestuur van VBS Spes Nostra: “Dankzij deze investeringen kunnen we de infrastructuur van onze scholen milieuvriendelijk maken en dus veiliger voor onze leerlingen.”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts: “Om de onderwijskwaliteit te verhogen, investeren we meer dan ooit in de infrastructuur. Zo garanderen we een moderne leeromgeving voor onze studenten en leerkrachten.”

Kortrijk profiteert mee van investeringsgolf

Deze investering is onderdeel van een groter budget van 3 miljard euro dat gedurende deze regeerperiode wordt toegewezen aan scholenbouwprojecten, een stijging van 500 miljoen euro ten opzichte van de vorige regeerperiode. Schoolbesturen zullen deze middelen gebruiken voor bouw- en verbouwingswerken, waarbij Kortrijk eveneens profiteert van deze investeringsgolf.

The post Minister Weyts investeert ruim 150.000 euro in Kortrijkse scholen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wat als ’terug naar het werk’ hetzelfde zou zijn als een eerste schooldag…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met fanfare op kop richting kiezer: Groen Bredene stelt programma en kandidaten voor met muzikale wandeling

Groen Bredene heeft zijn campagne voor de lokale verkiezingen op hoogst originele manier afgetrapt. Onder de muzikale begeleiding van een Dixieland band trokken lijsttrekker Bruce Verburgh en zijn gevolg door de Bredense wijken. “Een leuke manier om ons programma en de kandidaten voor te stellen, toch? En zeg nu zelf, dat deur aan deur van al die partijen, daar hebben

Lees meer »

Het begon in zijn discotheek: ‘koning van de transfers’ Jorge Mendes heeft Ronaldo niet meer nodig om miljoenen te verdienen

Een octopus slaat weer toe. De transfermarkt is vier maanden gesloten, maar Jorge Mendes (58) beraamt al zijn volgende grote slag. De Portugese supermakelaar heeft Cristiano Ronaldo niet meer nodig om miljoenen te verdienen bij PSG, Manchester United, Chelsea of in de Saudi Pro League. Zelfs in het vrouwenvoetbal wil zijn firma geschiedenis schrijven door van Ballon d’Or-winnares Aitana Bonmatí

Lees meer »