Lo-Reninge is nu pleegzorggemeente: “We zijn trots op ons label”

Lo-Reninge is voortaan een pleegzorggemeente. De stad mocht uit handen van Melanie Louagie van Pleegzorg West-Vlaanderen het label in ontvangst nemen.

In Vlaanderen wonen meer dan 9.000 kinderen in een pleeggezin. Dat kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Maar soms is dat ook enkel tijdens weekends en vakanties. De reden waarom kinderen in een pleeggezin wonen, is omdat hun ouders het even moeilijk hebben. Pleegzorg West-Vlaanderen begeleidt en ondersteunt meer dan 1.400 pleegkinderen en -jongeren en meer dan 150 pleeggasten die een warme thuis vonden in een van de meer dan 1.700 pleeggezinnen. Daarnaast staan ze in voor de werving en screening van kandidaat-pleeggezinnen en bereiden ze hen voor op hun pleegzorgengagement.

55 pleegzorggemeenten

Pleegzorggemeenten engageren zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt te ondersteunen. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken en dit op een laagdrempelige manier. Met het label van pleegzorggemeente geeft Lo-Reninge aan dat de stad pleegzorg genegen is en het actief wil ondersteunen. In West-Vlaanderen zijn er 55 pleegzorggemeenten. Alleen Middelkerke, Zuienkerke, Lichtervelde, Ardooie, Moorslede, Ingelmunster, Oostrozebeke, Dentergem en Deerlijk hebben het label van pleegzorggemeente (nog) niet.

Lo-Reninge telt momenteel twee pleeggezinnen. “Elk kind verdient een veilige plaats om op te groeien, soms lukt dat voor ouders tijdelijk niet en dan kan pleegzorg een oplossing bieden”, zegt schepen van Welzijn Lieve Castryck (Dynamisch).

“Gezinnen die een plaatsje in hun huis en in hun hart kunnen vrijmaken voor een kind, die zijn van onschatbare waarde. We zijn trots om het label van pleegzorggemeente te mogen ontvangen en zullen de pleegzorggezinnen ondersteunen daar waar mogelijk.”

Meer info over pleegzorg is terug te vinden op www.pleegzorg.be Gezinnen in Lo-Reninge die kinderen en jongeren als pleegzorggezin een warme thuis willen bieden, kunnen contact opnemen met de sociale dienst van de stad op het nummer 058 28 80 20 of mailen naar [email protected]

The post Lo-Reninge is nu pleegzorggemeente: “We zijn trots op ons label” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »