LIVE BOERENPROTEST. Boeren dreigen “alle toegangswegen” naar Antwerpse haven te blokkeren, waar is op dit moment al hinder?

De boeren komen opnieuw op straat en dreigen vandaag alle toegangswegen naar de Antwerpse haven te bezetten. Ook de havens van Gent en Zeebrugge kunnen geviseerd worden door de boze landbouwers. “Heel veel boeren zijn nog niet tevreden met wat er nu op tafel ligt”, klinkt het. Donderdag is er opnieuw overleg tussen de Vlaamse regering en de landbouworganisaties. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hoopt “dat iedereen het gezond verstand gebruikt”. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Man krijgt twee jaar cel voor poging tot doodslag op agent in stripteasebar

Een man is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan de helft effectief, voor bedreiging, gewapende weerspannigheid en poging tot doodslag op een agent. Hij greep een inspecteur bij de keel tijdens een interventie in een stripteasebar. Zijn twee kompanen kregen respectievelijk 4 en 6 maanden cel.
The post Man krijgt twee jaar

Lees meer »

Onze man was erbij op het staatsbanket in Frankrijk: “Prins Gabriel sloop als een dief in de nacht binnen”

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) hebben de eerste dag van hun driedaags staatsbezoek aan Frankrijk afgesloten met een staatsdiner. Op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron (45) en première dame Brigitte Macron (61) tafelden ze in het Élysée in Parijs. Mathilde en Madame Macron waren haast identiek gestyled. Prins Gabriël (21) was de onverwachte gast. Onze man

Lees meer »

Onverbeterlijke drugsverslaafde uit Roeselare krijgt 20 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete

“Het flakkaprobleem in Roeselare los je niet op met repressie maar door te blijven inzetten op het geven van kansen.” Niettegenstaande een 39-jarige man uit Roeselare zich al voor de elfde keer voor drugsinbreuken voor een rechter moest verantwoorden, bleef zijn advocaat Filip De Reuse volop pleiten voor blijvende begeleiding. “Maar hoeveel kansen moeten gegeven worden”, vroeg de rechter zich

Lees meer »

Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat”

In de 62 West-Vlaamse gemeenten trok gemiddeld 32,3 procent van alle stemgerechtigde inwoners niet naar de stembus. Menen is de slechtste leerling van de klas, Mesen dan weer de beste. “Dit verrast me”, zegt UGent-politicoloog Herwig Reynaert.
The post Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden jubileum voor Rita en Dries

Rita Dujardin (73) en Dries Vanneste (74) vierden op 22 september hun gouden bruiloft. Rita en Dries zijn geboren in Kortrijk en afkomstig uit Bavikhove.
The post Gouden jubileum voor Rita en Dries appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met hulp van haar almachtige vader: prinses Mahra van Dubai slaat genadeloos terug naar overspelige ex-man

Prinses Mahra (30) van Dubai slaat terug. De dochter van emir Mohammed bin Rashid al-Maktoum (75) heeft een parfumlijn gelanceerd met de sprekende naam ‘Divorce’. Op het eerste gezicht niets bijzonders, ware het niet dat de prinses slechts enkele maanden geleden haar scheiding aankondigde, en daarbij zelfs de strenge islamitische regels overtrad. Nog opvallender is dat haar vader achter haar

Lees meer »

“Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Het was al snel duidelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag: huidig eerste schepen Bram Coppein van de LVP (Landelijke Volkspartij) wordt de nieuwe burgemeester van Vleteren. Hij volgt partijgenoot notaris Stephan Mourisse op. Die stond niet meer op de lijst.
The post “Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Lees meer »

Louis Vandenbroucke wil meer rittenkoersen afwerken

Tweedejaarsjunior Louis Vandenbroucke (18) sluit zaterdag in Ploegsteert zijn seizoen af. De pion van Air College-B-Concept is redelijk tevreden over z’n campagne. Bij de overstap naar de beloften kiest hij voor Basso Team Flanders.
The post Louis Vandenbroucke wil meer rittenkoersen afwerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn”

Simon Lagrange blijft nog zes jaar burgemeester van Zulte. Zijn partij Open Zulte haalde niet meer de monsterscore van 2018 maar behoudt comfortabel de absolute meerderheid. “Het is fantastisch om drie keer op rij burgemeester te mogen zijn.”
The post Simon Lagrange: “Fantastisch om drie keer op rij burgemeester van Zulte te mogen zijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »