Kopschoppers uit Diksmuide en De Haan komen weg met werkstraf: “Feiten werden uitgelokt”

Een dik jaar geleden werd een man zwaar aangepakt aan café The Barrel in De Haan. Het slachtoffer kreeg schoppen tegen het hoofd en verloor het bewustzijn. Twee daders krijgen nu een werkstraf, een derde komt weg met een opschorting. Volgens de rechtbank was er sprake van uitlokking.

Op 8 januari vorig jaar kwam het tot een zware discussie tussen Diksmuideling T.G. (26) en het slachtoffer voor café The Barrel in De Haan. Het slachtoffer gaf op een bepaald moment een vuistslag aan T.G., die antwoordde met enkele rake klappen en schoppen. A.S. (30) uit De Haan probeerde aanvankelijk om de kemphanen uit elkaar te houden, maar gooide zich vervolgens samen met Y.L. (27) uit De Haan in de strijd.

Op camerabeelden is te zien hoe de drie het slachtoffer schoppen terwijl hij al plat op de rug ligt. Y.L. schopt hem zelfs tegen het hoofd. Op een bepaald moment nemen de drie afstand van het slachtoffer, waarna G. hem tóch nog eens vol in het gezicht schopt. Terwijl T.G. en Y.L. weer naar binnen gaan, sleept een getuige het slachtoffer van de rijweg op het trottoir. Vervolgens probeert hij het slachtoffer samen met A.S. terug bij bewustzijn te brengen. Als bij wonder vielen de letsels bij het slachtoffer al bij al mee. Hij stelde zich ook geen burgerlijke partij in de zaak.

Opschorting

Omdat de plooien intussen opnieuw waren gladgestreken, wou het slachtoffer geen verklaring afleggen. “Ze dronken zelfs al opnieuw samen pintje op café”, pleitte meester Stijn Catrysse. Volgens Catrysse was er bovendien sprake van uitlokking, en de rechtbank ging daar dinsdag in mee. “Het slachtoffer haalde als eerste uit en toonde vervolgens ook nog zijn gebalde vuisten”, klonk het.

T.G. en Y.L. kregen respectievelijke werkstraffen van 60 en 80 uur. Als ze die niet of onvolledig uitvoeren, hangt hen alsnog respectievelijk drie en zes maanden cel boven het hoofd. A.S. komt weg met een opschorting. (AFr)

The post Kopschoppers uit Diksmuide en De Haan komen weg met werkstraf: “Feiten werden uitgelokt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »