Karate Klub Knokke huldigt provinciale kampioenen

Vijf leden van Karate Klub Knokke trokken naar Kortrijk om er deel te nemen aan het provinciaal kampioenschap. Allen behaalden ze een heel knap resultaat. Maëlle Jacobs en Joey Popelier werden tevens algemeen West-Vlaams kampioen.

De vele, harde trainingen onder leiding van Ann Vantorre (3de dan) en Sergio Gneo (8ste dan) wierpen vruchten af. “Het bestuur wenst deze vijf fantastische leden een dikke proficiat met hun behaalde resultaten”, opent Ann Vantorre. Maëlle Jacobs (16) uit Knokke-Heist, de enige dame in het gezelschap, was bij de scholieren goed voor goud (kata) en brons (kumite).

“Ik doe dit nu een achttal jaar”, vertelt ze. “Om mij te kunnen verdedigen mocht dit ooit eens nodig zijn. Op training is het harder om tegen jongens te kampen, maar ik vind het leuk.”

“De harde trainingen wierpen vruchten af”

Felipe Muylaert uit Knokke-Heist behaalde zilver (kumite) en is net als de anderen geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap dat pas ergens in oktober plaatsheeft, gevolgd door het BK. “Uiteraard wil ik op het Vlaams zo hoog mogelijk eindigen. Een keuze tussen kumite of kata hoef je niet te maken, je kan beiden perfect combineren”, weet Felipe. Sebastien Veys mocht een gouden medaille (kumite) en een bronzen (kata) mee naar huis nemen. “Kumite is waar er wordt gevochten, kata zijn meer bewegingen. Totaal verschillende stijlen. Een paar maanden geleden won ik ook een tornooi in Zelzate, in kumite”, aldus de karateka uit Knokke-Heist.

Joey Popelier uit Knokke-Heist was dan weer goed voor goud (kata) en brons (kumite). “Ik hoopte op een podiumplaats, niet per se op die algemene titel”, zegt hij. “Karate blijft tof. Nu nog hopen op minstens een medaille op het Vlaams en Belgisch kampioenschap.”

Kilian Timmerman uit Brugge kreeg zilver (kumite) en brons (kata) om de hals. “Ik verloor in de finale kumite tegen Sebastien, van mijn eigen club. Je maakt dat niet veel mee. Heel intrigerend is het hoe je daarmee moet omgaan. Hij was bij aanvang sneller, actiever en explosief. Ik had dit niet verwacht en zo verloor ik meteen”, besluit Kilian. (ACR)

The post Karate Klub Knokke huldigt provinciale kampioenen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »