Gemeente huldigt Krak Vincenzo Vanhulle

Jaarlijks gaat deze krant voor elke West-Vlaamse gemeente op zoek naar de Krak. Leidraad daarbij is dat het moet gaan om iemand, die zich al jaren enthousiast inzet voor zijn naasten, buurt, gemeente of die het voorbije jaar een uitzonderlijke prestatie leverde. De winnaar en genomineerden werden afgelopen week naar aloude traditie op het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur.

Vincenzo Vanhulle kon dit jaar de meeste stemmen achter zijn naam verzamelen en werd de Krak van Bredene 2023. Andere genomineerden waren Ariane Delaere, Carl Ceulemans, Jens Desmet en Nathalie Dumon. Vincenzo reisde vorig jaar onder andere naar Marokko met Project U/Turn, een vzw die mensen met een beperking wil laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag vormen. Vincenzo leeft met motorische beperkingen na zuurstoftekort bij de geboorte. “Met het maken van deze reis, die van hem heel wat training en voorbereiding vroeg, toont hij aan dat veel mogelijk is. Een fysieke beperking hoeft niet in de weg te staan van het nastreven van dromen”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe.

The post Gemeente huldigt Krak Vincenzo Vanhulle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »