Frankrijk rolt groot netwerk op van 193 Russische websites vol nepnieuws

De Franse overheid heeft 193 Russische websites offline gehaald die desinformatie hadden verspreid. Op de websites stonden berichten die de oorlog tegen Oekraïne rechtvaardigen en het Oekraïense militaire verzet ondermijnen. "De inhoud is zeer ideologisch georiënteerd en presenteert herhaaldelijk onjuiste of misleidende verhalen", klinkt het in een uitgebreid rapport. 

Meer krantenkoppen in België

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Mobiele camera en politiepatrouilles in Sportpark Kuurne leveren al meteen resultaten op en worden verdergezet

De afgelopen weken was het Sportpark in Kuurne, samen met de vele inwoners die er komen sporten, ontspannen en werken, heel regelmatig het slachtoffer van een kleine groep, vaak heel jonge, amokmakers. Zij bezondigden zich aan allerlei vormen van overlast en criminaliteit: vandalisme, graffiti, intimidatie, drugs, lawaai, sluikstorten, … De gemeente Kuurne en de politiezone Vlas stellen een nultolerantie in

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »