Diane Hallemeesch die 50 jaar lang ‘t Vissershuis uitbaatte overleden

Diane Hallemeesch, die jarenlang het gezicht was van café Vissershuis op de Nukkerwijk in Bredene, is op 2 februari overleden in het wzc Jacky Maes. Ze werd 81 jaar.

In 2019 bracht het gemeentebestuur nog uitgebreid hulde aan de wijd en zijd bekende herbergierster. Op 1 maart van dat jaar had ze na 50 jaar haar café ’t Vissershuis langs de Fritz Vinckelaan definitief gesloten om te genieten van een welverdiende rustige dag. Maar niet voordat ze op die feestelijke dag samen met haar buren en trouwe klanten nog even mooie herinneringen aan een halve eeuw pintjes tappen had opgehaald.

Nukkerwijkfeesten

Diane, geboren op 12 november 1942 in Brixham (VK), opende haar Vissershuis in 1969 en hield 50 jaar lang zeven dagen op zeven de deur van haar buurtcafé open. Ze zag er verschillende generaties passeren, velen onder hen vonden er zelfs hun eerste lief. Diane was een luisterend oor en vertrouwd gezicht voor heel veel Bredenaars en deed de Nukkerwijk vooral in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw opleven. Ook verschillende verenigingen waaronder een biljartclub, een vogelpikclub, spaarkas De Lustige Potters, … vonden er een onderkomen.

In de jaren zeventig organiseerden Diane en haar partner Norbert (Bassens, red.) jaarlijks samen met enkele wijkbewoners de Nukkerwijkfeesten. Dat was tien dagen lang ‘kermesse’. Op het Plovieplein stond toen een grote tent waar heel wat bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten de revue passeerden. Will Tura, Eddy Wally, Vader Abraham, Corry Konings, Ann Christy, ze waren stuk voor stuk te bewonderen op de Nukker. De Nukkerwijkfeesten werden toen traditiegetrouw afgesloten met ‘de begraving van het hammebeen’, een ludieke optocht met neppastoor waarin heel wat klanten en buurtbewoners mee optrokken.

Ontmoetingsplaats

In ’t Vissershuis werd zelfs ooit een wereldrecordpoging vogelpik ondernomen. Robert Van Vlaenderen van Frituur Marie Claire, Willy Beun, Patrick Maeckelberghe en René Schroyen speelden toen 56 uur darts in een bijna non stop afgeladen café. Ze werden met dat record zelfs in het Guinness Book of Records opgenomen.

Burgemeester Steve Vandenberghe sprak tijdens de toenmalige huldiging zijn bewondering uit voor Dianes lange staat van dienst. “Haar volkscafé was een heuse ontmoetingsplaats waar je nog tegen democratische prijzen een pintje kon krijgen. Van het soort waarvan er nog te weinig overblijven.” Diane en haar Vissershuis waren meer dan dat zelfs want decennia lang de motor van een wijk, de drijvende kracht achter een lokale gemeenschap.”

Nadat ze het café had gesloten bleven Diane en Norbert in het café, waarvan de gelagzaal als woonkamer werd ingericht, wonen. Dicht bij ‘haar’ Nukkerwijk en de buurtbewoners waarmee ze 50 jaar lang lief en leed deelde.

Er wordt op dinsdag 13 februari om 10 uur afscheid genomen van Diane in de aula van uitvaartzorg Depoorter, Steenstraat 1 in Bredene.

The post Diane Hallemeesch die 50 jaar lang ‘t Vissershuis uitbaatte overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »