Dakloze Belg opgepakt met spullen ter waarde van 35.000 euro

De Italiaanse politie heeft in Firenze een 30-jarige Belg gearresteerd. De man bleek in het bezit van een klein fortuin, zeker voor een dakloze. Hij had meer dan 9.000 euro cash geld op zak en drie winkelkarretjes, volgepropt met gestolen spullen ter waarde van in totaal 35.000 euro. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondves­ten doet daveren: “Geen sprake van slachtoffer en dader tussen die twee”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende

Het kunstwerk ‘Ik, James Ensor’ zal dan toch slechts tijdelijk te zien zijn aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Mariakerke. Cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V) hoopt met het Agentschap Onroerend alsnog een deal te kunnen maken.
The post Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

PADI schenkt sweater van Tiziano Ferro uit Italië aan HWP-artiest Rubel Medini uit Italië, die al jaren grote fan is: “Die gekregen sweater is zelfs ouder dan mij”

In 2003 hadden we een afspraak met de Italiaanse artiest Tiziano Ferro in een poepsjiek hotel in Brussel. Toen was het nog de tijd dat de pers van de platenfirma’s cadeautjes kreeg. Net voor ons vertrek ontvingen we van Tiziano een sweater, met het opschrift erop van zijn CD ‘111’. Maar liefst 23 jaar lang lag die sweater in onze

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

Mertens op US Open onderuit tegen voormalige dubbelpartner

Elise Mertens (WTA-35) heeft zich zondag in New York niet voor de kwartfinales van het US Open kunnen plaatsen. De 28-jarige Limburgse slaagde er niet in te stunten tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2), tweede reekshoofd en vorig jaar runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. In 1 uur en 37 minuten werd het 2-6 en 4-6.

Lees meer »

Lijsttrekker verkiezingen in Lokeren slachtoffer van ‘spoofing’: “Russische cybercriminelen willen valse informatie verspreiden”

In Lokeren is een politicus het slachtoffer geworden van ‘spoofing’. Cybercriminelen versturen daarbij e-mails onder de naam van het slachtoffer. De techniek wordt gebruikt door oplichters én om desinformatie te verspreiden. Het slachtoffer zegt dat Russische criminelen achter de feiten zitten. "Extra onderzoek is nodig, we zien het inderdaad opduiken bij verkiezingen, om mensen woorden in de mond te leggen",

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »