Babytheek & Spelotheek huist voortaan in de Bruggestraat

De Tieltse Babytheek & Spelotheek, die sinds begin 2021 gehuisvest was in kinderopvang Tanneke, zit voortaan op de nieuwe locatie in de Bruggestraat.

Door haar succes liep de dienstverlening van de Babytheek & Spelotheek al snel tegen de limieten van de toenmalige huisvesting aan. De beschikbare ruimte bleek al snel te klein om er al het speelgoed en de babyspulletjes permanent in onder te brengen. “In het verleden moesten mensen vooraf via een catalogus de gewenste spullen reserveren die dan veelal vanuit de kelders van het Sociaal Huis naar de kinderopvang gebracht moesten worden. Ouders konden het materiaal daar vervolgens ophalen tijdens een vooraf meegedeeld tijdslot. Geen ideale en flexibele oplossing dus. Toen Mivalti besliste om de huurovereenkomst van het pand op de hoek van de Bruggestraat en Kerkstraat niet meer te verlengen zijn we meteen met WoonStart in gesprek gegaan om die winkelruimte ook in de toekomst een maatschappelijke rol te laten spelen”, aldus schepen Pascale Baert.

Iets uitlenen in de Babytheek & Spelotheek kan na het betalen van een kleine jaarlijkse bijdrage van 5 euro voor de Babytheek of 20 euro voor de Babytheek & Spelotheek. Voor dit bedrag kan je in de Babytheek producten in bruikleen krijgen voor een periode van drie maanden, in de Spelotheek is dat een maand. De Babytheek & Spelotheek wil daarmee een ideaal antwoord bieden voor jonge gezinnen die niet telkens nieuwe babyspullen willen of kunnen kopen. Ook is de werking de perfecte plaats om enkele dingen uit te testen alvorens zelf over te gaan tot een aankoop terwijl kinderen dankzij de Spelotheek regelmatig nieuw speelgoed kunnen ontdekken zonder dat de ouders daarvoor telkens weer diep in de buidel moeten tasten. (WME)

The post Babytheek & Spelotheek huist voortaan in de Bruggestraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Politie ontdekt drugshandel van papa (29) nadat hond zoontje (1,5) tot bloedens toe had gebeten: vader krijgt 120 uur werkstraf

Nadat zijn hond hem en vooral zijn zoontje had toegetakeld, belde W.M. (29) uit Sint-Eloois-Winkel de hulpdiensten. Bij de huiszoeking vond de politie een grote hoeveelheid drugs. M. bleek een handel in cannabis te hebben opgezet. Hij krijgt daarvoor nu 120 uur werkstraf. Zijn leverancier werd veroordeeld tot veertien maanden met uitstel.
The post Politie ontdekt drugshandel van papa

Lees meer »

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »