Aardappelboer (45) die zijn beide dochtertjes verstikte blijft twee maanden langer in de cel

De Waardamse landbouwer Chris Vanhaverbeke (45) blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op zijn beide dochtertjes. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.

Op 16 november 2022 bracht Vanhaverbeke zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5) door verstikking om het leven in een hoeve langs de Sijslostraat in Waardamme. Toen de lichamen van de zusjes rond 20 uur werden aangetroffen, was Vanhaverbeke spoorloos. Maar hij kon later die avond worden ingerekend nadat hij met zijn wagen tegen een paal was beland. De aardappelboer bekende de feiten meteen. Zijn echtscheiding met de moeder van de meisjes zou aan de basis gelegen hebben van de feiten.

Wraak

In een brief die enkele dagen na de feiten bij zijn ex en haar familie terechtkwam, stelde de Vanhaverbeke dat hij handelde uit wraak. Hij vreesde dat hij de kinderen te weinig zou zien. Na zijn gruweldaad knipte de veertiger de kabels aan de elektriciteitskast door, volgens de speurders om zijn ex en schoonvader te elektrocuteren. De ex van Vanhaverbeke legde achteraf ook nog een klacht neer wegens belaging. De aardappelteler zou haar immers vanuit de gevangenis blijven lastigvallen met telefoontjes en brieven waarin hij haar de schuld geeft voor de feiten.

Vorige maand verscheen Vanhaverbeke al voor de correctionele rechtbank voor geweldpleging op de moeder van zijn dochtertjes, enkele maanden voor zijn gruweldaad. Voor die feiten riskeert hij een jaar cel met uitstel. Op 26 februari volgt de uitspraak. Later zal Vanhaverbeke zich voor het hof van assisen moeten verantwoorden. Daar hangt hem een levenslange celstraf boven het hoofd. (AFr)

The post Aardappelboer (45) die zijn beide dochtertjes verstikte blijft twee maanden langer in de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74): “Garde was vriend van het volk”

Eind september verschijnt het vijfde boek van Marc Wackenier (74) uit de Hoogstraat. In ‘Van baljuw tot champetter’ gaat hij op zoek naar de veldwachters in de negen dorpen van Alveringem die van aan de Franse revolutie tot aan de politiehervorming in 2000 voor orde en tucht zorgden. Een sappig onderwerp!
The post Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74):

Lees meer »

Rechtbank laat vermoedelijke brandstichter vrij omdat hij al te lang in de cel zit: “Zo kan het niet langer”

Een man die verdacht wordt van opzettelijke brandstichting is door de rechter in Kortrijk vrijgelaten omdat hij al te lang in voorhechtenis zit. Dat maakt de rechtbank zelf bekend. Omdat er te weinig personeel is om gevangenen vanuit de cel naar de rechtbank te brengen, worden rechtszaken alsmaar vaker uitgesteld.
The post Rechtbank laat vermoedelijke brandstichter vrij omdat hij

Lees meer »