Aantal Vlaamse jeugdkoersen in 12 jaar gehalveerd

 

De jongste twaalf jaar is het aantal koersen bij nieuwelingen en junioren zo goed als gehalveerd. De groeiende vergrijzing, de kostprijs, de administratieve ballast en het gebrek aan vrijwilligers doen steeds meer organisatoren stoppen.

 

Meer krantenkoppen in België

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Zij staan aan de start van Izegem Koers: de winnaar van vorig jaar, de zoon van De Leeuw en een Olympiër

Door de concurrentie van onder meer de Rondes van Spanje en Groot-Brittannië zijn al heel wat topcoureurs in de WorldTour aan de slag. Voor wedstrijdverantwoordelijke Pieter-Jan Debackere is het dan ook geen sinecure om een kwaliteitsvol peloton samen te stellen. Niettemin komen er zeker al minstens 160 renners aan de start in Izegem, onder meer ook Dries De Bondt, de

Lees meer »

Jef Vermassen na nieuw drama bij zeventigplussers: “Die generatie heeft moeite met praten”

Bij een familiaal drama in Roeselare zijn afgelopen weekend een man en zijn vrouw, beiden zeventigers, om het leven gekomen. De laatste jaren lijken dergelijke feiten alleen maar toe te nemen. Dat merkt ook Vlaanderens bekendste assisenpleiter Jef Vermassen. “Die mensen zijn van een generatie waarin spreken over emoties moeilijk ligt”, zegt Vermassen, die bovendien pleit voor een update van

Lees meer »

KIJK – Maar liefst 8 omleidingsborden aan rondpunt zorgen voor verwarring in Koekelare

De situatie trok via een reel op Facebook, gepost door Kristof Meirlaen uit Kortemark, de aandacht. Hij merkte op dat maar liefst acht verkeersborden met oranje pijlen, met de vermelding ‘omleiding’, rond het rondpunt aan de Belhutte in Koekelare geplaatst zijn. Deze borden leiden naar verschillende richtingen en zorgen voor grote verwarring onder de weggebruikers.
The post KIJK –

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »