Aanbod deelwagens in Roeselare breidt verder uit

Deelmobiliteit zit in de lift. Al 250 Roeselarenaars maken gebruik van een autodeelplatform en de vraag groeit nog steeds. Cambio plaatst in 2024 nog meer wagens in de stad.

Op vandaag maken al 250 Roeselarenaars gebruik van een autodeelsysteem en dat aantal stijgt jaarlijks. Kosten uitsparen en geen zorgen meer over onverwachte kosten, autokeuring of onderhoud zijn de meest genoemde voordelen. Maar naast de slimme financiële zet, is het ook een cruciale stap naar een leefbare en groene buurt.

Bij autodelen gebruik je een auto wanneer je die nodig hebt. Betalen doe je in functie van je gebruik. Zo vermijd je hoge kosten die verbonden zijn aan een eigen wagen. Sommige inwoners delen hun eigen wagen met kennissen, buren, … Dat kan bijvoorbeeld met Dégage. Anderen tekenen in op een autodeelsysteem van een externe aanbieder zoals Cambio, Coopstroom of Claus2you. Je neemt een abonnement en reserveert met een app de auto wanneer je die nodig hebt.

Recordjaar

In 2023 kwamen er al extra Cambio-wagens in Roeselare, onder andere aan het Kerkplein in Rumbeke en in het Roobaertpark op de Godelievewijk. Niet te verbazen dus dat 2023 een recordjaar was voor Cambio in Roeselare. Met maar liefst 1900 ritten en 120.000 kilometer op de teller lijkt het aanbod te scoren bij de bevolking.

Om nog meer mensen te laten genieten van het deelsysteem plaatst Cambio volgende maand vier extra deelwagens aan AZ Delta Brugsesteenweg en aan de Botermarkt. Op deze twee plekken komt er een extra wagen, naast de al aanwezige Cambio. Ook aan De Spil en in de Weststraat komt een Cambiowagen. Tegen de zomer zullen er ook twee elektrische exemplaren aan Roelevard in de Stationsdreef geparkeerd staan.

Dankzij deze geplande uitbreiding zal het aantal Cambio deelwagens in Roeselare in slechts één jaar tijd stijgen van vier naar twaalf. Samen met het aanbod van de andere partners zal Stad Roeselare tegen de zomer over 20 deelwagens beschikken.

The post Aanbod deelwagens in Roeselare breidt verder uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »