Vrouw uit Izegem riskeert celstraf nadat ze eigen auto bekrast en eigen naaktfoto’s uithangt om dan ex aan te klagen

Naaktfoto’s aan de school en de bib, brieven met rattengif, een boodschap op de auto. Ze diende massaal klachten in voor belaging tegen een ex, maar uiteindelijk bleek een vrouw uit Izegem er zelf achter de zitten. Ze riskeert nu een voorwaardelijke straf.

Naaktfoto’s van L.W. worden opgehangen aan de bib, aan elektriciteitscabines en zelfs aan de schoolpoort. Op haar wagen wordt met een zwarte vloeistof het woord ‘gestoord’ gekrast. Een brief met daarin groen poeder, wat uiteindelijk rattenvergif blijkt. Een dreigbrief, opgemaakt met krantenletters ‘Op naar de dood’.

Wanneer de relatie tussen L.W. uit Izegem en haar partner in mei 2019 op de klippen loopt, meent ze voortdurend belaagd en bedreigd te worden door haar ex. Echter, niet hij, maar zijzelf moest maandagmorgen voor de rechtbank verschijnen. Ze riskeert een celstraf van 8 maanden met probatie-uitstel voor belaging en lasterlijke aangifte.

Psychisch kwetsbaar

Wat blijkt, de naaktfoto’s hing ze zelf uit, haar auto bekraste ze zelf en de brieven verstuurde ze naar zichzelf. De vrouw zou volgens haar advocaat psychisch kwetsbaar zijn en moet daarvoor worden geholpen. “Ze leerde hem kennen toen ze zijn poetsvrouw was en had net een ongeboren kindje verloren. Toen de relatie stopte, was dat confronterend.”

De ex-partner vraagt een schadevergoeding van 1.500 euro. Volgens zijn advocaat wilde ze hem doelbewust treffen. “Hij viel uit de lucht toen hij van de klachten hoorde. Dit gaat om een verregaande zieke geest”, klonk het.

De ex was dan ook niet het enige slachtoffer. Ook een vrouw, een bevriende kennis, werd beschuldigd van bedreigingen. Zij werd geviseerd doordat ze vriendschappelijk omging met de man. Dat bracht haar wel in de problemen.

Kans op promotie belemmerd

Net op dat moment solliciteerde ze voor een positie als hoofdinspecteur bij de politiezone RIHO. “Mijn kansen werden belemmerd omdat ik door het slijk werd getrokken. Ik durfde niet meer in de regio aan de slag. Ik kreeg zelfs telefoon van de commissaris dat ik moest stoppen met haar te pesten”, zegt de vrouw, die momenteel werkt bij de politiezone Vlas in Kortrijk.

The post Vrouw uit Izegem riskeert celstraf nadat ze eigen auto bekrast en eigen naaktfoto’s uithangt om dan ex aan te klagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Goud voor Frans en Maria

Op 29 augustus mochten Maria Planckaert en Frans Vanhuysse hun gouden huwelijksjubileum vieren. 50 jaar geleden gaven ze elkaar hun jawoord. Frans is in Zwevegem geboren op 30 mei 1939. Hij was bediende bij Bekaert. Maria had haar wiegje eveneens in Zwevegem staan, en zag het levenslicht op 1 mei 1938. Zij deed het huishouden.
The post Goud voor

Lees meer »

‘De oudheid in kleur’ lokt 60.000 bezoeker naar Tongeren, permanente tentoonstelling in Gallo Romeins Museum wordt binnenkort vernieuwd

De tijdelijke tentoonstelling ‘De oudheid in kleur’, heeft op iets minder dan een jaar tijd meer dan 60.000 bezoekers naar het Gallo Romeins Museum in Tongeren gelokt. En zo’n 6.000 kinderen namen deel aan een van de workshops. Er is voorlopig geen nieuwe tijdelijk tentoonstelling gepland, wel wordt de permanente tentoonstelling vernieuwd. Het museum zal daarom eind 2026 – begin

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Zilver! Ewoud Vromant rijdt fantastische tijdrit, maar botst opnieuw op Fransman Léauté

Ewoud Vromant (40) heeft een tweede medaille gepakt op de Paralympische Spelen. Na het zilver in de achtervolging op de piste legde hij ook in de tijdrit beslag op de tweede plaats. Opnieuw hield de Fransman Alexandre Léauté hem van het allerhoogste. De medailleteller van ons land staat inmiddels op vier. Vandaag komen er nog heel wat medaillekandidaten in actie.

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »