Vrienden houden minuut stilte tijdens carnavalsstoet voor verongelukte Kristof (20): “Door en door goed karakter”

Op het Kerkplein in Bocholt is maandagavond een minuut stilte geweest voor de verongelukte Kristof Venken (20). De jongeman uit Neeroeteren was maandagmiddag betrokken bij een dodelijk ongeval op de weg tussen Opglabbeek en Meeuwen. Hij zou die middag met zijn vereniging De Partycrashers meedoen aan de stoet in Bocholt.

 

Meer krantenkoppen in België

Winnaars zomerse fietszoektocht bekend

De stad Gistel en de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Polderrand organiseerden een nieuwe fietszoektocht door het Gistelse landschap. Tijdens de zomermaanden konden jong en oud deelnemen en werden ze ondergedompeld in de regio, met water als centraal thema. 650 deelnemers voltooiden de gezellige fietsrit en leverden daarna hun antwoordformulier in. Tien winnaars ontvingen elk een Gistelbon ter
The post Winnaars zomerse

Lees meer »

Mooiste boom van Mechelen zijn er eigenlijk 2: “Grootvader plantte twee eiken dicht bij elkaar, het zijn onze ‘stam’-bomen”

De stad Mechelen heeft de mooiste boom verkozen en dat is een monumentale eik aan de Bleukenweg in deelgemeente Heffen. Eigenlijk zijn het 2 bomen die dicht bij elkaar werden geplant en zo zijn verstengeld tot 2 bomen met 1 kruin. "Mijn grootvader vond het altijd jammer dat hij ze te dicht bij elkaar had geplant", zegt kleindochter Els Lambrecht.

Lees meer »

LIVE ANTWERPEN. N-VA voorlopig goed op voorsprong in Antwerpen – Geen sjerp voor Tom Van Grieken in Schoten

De stembureaus zijn gesloten, nu is het wachten op de resultaten van deze gemeenteraadsverkiezingen. In Antwerpen staat er heel wat op het spel. In de Kempense centrumstad Turnhout wordt Vlaams Belang alvast niét de grootste, zoals werd gedacht. Integendeel: Vlaams parlementslid Hannes Anaf van Vooruit kan hier een fenomenale score neerzetten. Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Heers

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Heers gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

KIJK. VTM-journaliste Hannelore Simoens was tienerliefje van bekend VRT-gezicht: “Hij valt nu op mannen”

Journaliste Hannelore Simoens (34), verslaggever politiek bij VTM NIEUWS, is ook bekend van haar deelname aan ‘De verraders’ en ‘Special Forces’. Tegenwoordig draait ze overuren door alle verkiezingsnieuws, maar in de podcast ‘Achter de schermen’ vertelt ze dat ze haar carrière te danken heeft aan een bekend VRT-gezicht waar ze ooit een relatie mee had: Riadh Bahri (36). “We waren

Lees meer »

Tom Lamont (Vlaams Belang): “Petje af voor John”

De nieuwe Oostendse Vlaams Belang-lijsttrekker Tom Lamont ziet zijn partij licht vooruit gaan (+3,2 procent voorlopig), maar het zetelaantal zou op zes blijven.
The post Tom Lamont (Vlaams Belang): “Petje af voor John” appeared first on KW.be.

Lees meer »

INBO en Natuurpunt zetten honderden modderkruipers uit in Meersen rond Gent: “Populaties versterken met jonge kweekdieren”

Natuurpunt en onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek gaan honderden grote modderkruipers uitzetten. Dat zijn kleine vissen die lijken op karpers. Ze worden uitgezet in de natuurgebieden Keuzemeersen en Latemse Meersen, nabij Drongen en Sint-Martens-Latem. De Modderkruipers zijn bedreigd in Vlaanderen, door de kweekvisjes uit te zetten hopen onderzoekers de huidige populaties te versterken.

Lees meer »