Vitesse is de nieuwe kinepraktijk van Hanne Calleeuw en Elias Theunynck

Onlangs hebben Hanne Calleeuw (26) en Elias Theunynck (26) in de Peter Benoitlaan in Veurne de deuren van hun gloednieuwe kinepraktijk Vitesse geopend. Ooit zaten ze samen op kot, en nu bundelen ze hun professionele krachten om mensen te helpen met (sport)revalidatie en manuele therapie.

Hanne en Elias kennen elkaar al sinds hun studententijd. “We hebben allebei gestudeerd in KULAB, afdeling Brugge, waar we samen op kot zaten”, vertellen Hanne en Elias. “Daaruit is een mooie vriendschap ontstaan, ook omdat we alle twee op dezelfde golflengte zaten en dezelfde droom koesterden: ooit een eigen praktijk starten.”

Op een bepaald moment splitsten hun wegen. Elias studeerde verder in Gent met focus op een postgraduaat manuele therapie met optie sport. Hanne zette haar studies voort in Nazareth en koos voor een postgraduaat manuele therapie.

Momenteel volgen Elias en Hanne samen een opleiding expert in sport. Hun carrière startten ze, elk afzonderlijk, op zelfstandige basis in een groepspraktijk. “Zo konden we praktijkervaring opdoen op verschillende locaties, en dat hebben we gecombineerd met diverse korte opleidingen”, zeggen ze.

Mooi pand

“Toen we op de locatie in de Peter Benoitlaan stuitten, wisten we meteen: dit is ideaal. Het pand heeft een mooie, grote behandelruimte, de living is ingericht als oefenzaal, en er is helemaal geen inkijk, zodat de privacy gegarandeerd is, ook in de mooie tuin met waterpartij. Dat is een extra troef, want bij mooi weer kunnen we de apparatuur buiten zetten en kunnen mensen buiten oefenen. We willen vooral mensen activeren door actieve therapie te integreren.”

“We hechten veel belang aan oefentherapie op maat, een-op-eenbegeleiding, waarbij we mensen tips geven om zelf thuis te oefenen. We hebben eigenlijk dezelfde specialisaties: sportrevalidatie en manuele therapie. Mensen kunnen bij ons ook terecht voor orthopedische revalidatie, postnatale reconditionering en dry needling. Het is ook een pluspunt dat we in de toekomst onze casussen kunnen bespreken met elkaar.”

Info: www.praktijkvitesse.be[email protected] – tel. 0468 15 70 70 – Peter Benoitlaan 44A, Veurne.

The post Vitesse is de nieuwe kinepraktijk van Hanne Calleeuw en Elias Theunynck is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Viergeslacht in Izegem: van Cherly tot Fran

De geboorte van Fran Terryn, dochter van Hanna Buyse (29) en Robbe Terryn (30), in de materniteit van de Sint Jozefskliniek in Izegem zorgde ervoor dat er een viergeslacht ontstond. Oma Nadège Masure (56) en overgrootmoeder Cherly Lefere (86) maken het viergeslacht compleet. Robbe en Hanne wonen in de Molstraat in Izegem.
The post Viergeslacht in Izegem: van Cherly

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Reddingswerkers vinden lichaam van bekende Poolse chirurg

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. In de Poolse stad Nsya hebben reddingswerkers het lichaam van Krzysztof Kami?ski (71) teruggevonden. Hij was in zijn land een bekende chirurg. Het dodental is intussen opgelopen tot achttien.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa in

Lees meer »

“Liever het spel juist spelen dan de finale halen zonder iets gedaan te hebben”: ‘Familie’-acteur Amine Boujouh valt op in ‘De verraders’

Hij zette zijn eerste stappen in de showbizzwereld als danser in ‘#LikeMe’ en als acteur in ‘Familie’, maar nu waagt Amine Boujouh (25) zich met ‘De verraders’ voor het eerst aan een spelprogramma. “Mijn medekandidaten vonden mij een sterke speler, dus ik zat er denk ik wel op mijn plaats.” Maar hoe heeft Amine de opnames nu echt ervaren? Hoe

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Op woensdag 18 september om 21 uur neemt Club Brugge het in het Jan Breydelstadion op tegen het Duitse BVB Dortmund in het kader van de UEFA Champions League. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Het stadsbestuur en de lokale politie nemen veiligheidsmaatregelen om alles in goede banen te leiden.
The post Brugse politie aanziet Club-Dortmund als risicowedstrijd

Lees meer »

Proces over Fransman die zijn vrouw drogeerde en liet verkrachten opnieuw uitgesteld

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pelicot was maandagochtend niet op hoorzitting, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »